250 bin nüfuslu ilçede 2 kadın doğum doktoru var

HUDA PAR Siverek İlçe Başkanlığından bir heyet Siverek Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve doğum polikliniğindeki doktor yetersizliğini gündeme getirerek yetkililere çağrıda bulundu.

 250 bin nüfuslu ilçede 2 kadın doğum doktoru var
08 Aralık 2017 - 08:19

HUDA PAR Siverek İlçe Başkanı Abdulrahim Sımak ve yanındaki heyet, Siverek Devlet Hastanesini ziyaret ederek, kadın hastalıkları ve doğum polikliniğindeki doktor yetersizliği ile ilgili hastane yetkilileri ile görüştü.

HÜDA PAR heyetini makam odasında kabul eden Siverek Devlet Hastanesi Baş Hekim Yardımcısı Mehmet Satılmış, kadın hastalıkları ve doğum ünitesindeki doktor yetersizliği ile ilgili heyete bilgi verdi. Kadım hastalıkları ve doğum polikliniğinde doktor yetersizliğinden dolayı randevulu ve acil hastalar dışında hasta bakmadıklarını belirten Satılmış, doktor eksikliği ile ilgili gerekli yerlere başvuru yaptıklarına dikkat çekti.

Kadın hastalıkları ve doğum ünitesindeki doktor yetersizliğinin ciddi mağduriyetlere yol açtığına belirten HUDA PAR Siverek İlçe Başkanı Abdulrahim Sımak, Sağlık Bakanlığı ve yetkililere çağrıda bulundu. 250 bin nüfuslu ilçede kadın hastalıkları ve doğum ünitesinde 6 doktor görev yapması gerekirken sadece 2 doktorun görev yaptığını belirten Sımak, “ Yaptığımız esnaf ve esnaf ziyaretlerimizde vatandaşlarımız Siverek Devlet Hastanesindeki kadın hastalıkları ve doğum ünitesindeki doktor yetersizliğinden dert yandılar. Bizde sorunlar ile ilgili hastane yetkililerimiz ile görüştük. Kadın Hastalıkları ve doğum ünitesinde 6 doktor görev yapması gerekirken poliklinikte 1, doğumhanede 1 olmak üzere toplam 2 doktor görev yapıyor. Polikliniğe günde en az 300 hasta başvuruda bulunurken sadece 70 hastaya bakılıyor, buda ciddi mağduriyetlere yol açıyor” dedi.

Şanlıurfa’da 2017 yılında gebeliğe bağlı olarak 14 annenin hayatını kaybettiğini belirten Sımak, “ Yaptığımız araştırmaya göre Şanlıurfa ve ilçelerinde kadın hastalıkları ve doğum doktoru sıkıntısı var. Bu sebeple 14 anne gebeliğe bağlı hastalıklardan dolayı hayatını kaybetmiştir. Sağlık Bakanlığından ve yetkililerden talebimiz acilen Kadın Doğum Hastanemize uzman doktorların atanmasıdır. Gerekirse atanma yapılana kadar görevlendirme yapılmalıdır” dedi.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3593 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü