15 Şehidin Kanı 'Zeliha' Operasyonuyla Alınsın

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞIRNAK'ta, 7 Ekim 2007'de teröristlerin saldırısı sonucu 12 arkadaşıyla birlikte şehit olan Piyade Onbaşı Kasım Aksoy'un cenaze töreninde yalın ayakları ve yırtık çoraplarıyla tüm Türkiye'yi ağlatan

15 Şehidin Kanı 'Zeliha' Operasyonuyla Alınsın
05 Ekim 2008 - 09:50
kızları 3 yaşındaki Güneş ile 2 yaşındaki Zeliha, Aktütün Karakolu'na yapılan saldırıda 15 askerin şehit olması üzerine anneleriyle birlikte mezarlığın yolunu tuttu.

Kızı Güneş'in Kuzey Irak'a düzenlenen kara harekatına adının verildiğini hatırlatan şehit eşi Fatma Aksoy, “Aktütün baskını acılarımızı tazeledi. 15 şehidin kanı yerde kalmasın. Artık analar ağlamasın, çocuklar babasız kalmasın” dedi. Şehit onbaşının ağabeyi Ömer Aksoy da Güneş operasyonuyla ağır darbe indirilen PKK'nın, şehit kardeşinin diğer kızı Zeliha'nın adının verileceği ikinci sınır ötesi harekatla bitirilmesini istedi.

7 Ekim 2007'de Dağlıca Karakolu'na yapılan baskında şehit düşen Piyade Onbaşı Kasım Aksoy'un cenaze töreninde yalın ayakları ve yırtık çoraplarıyla tüm Türkiye'yi ağlatan kızları Güneş ile Zeliha, anneleri Fatma Yağmur ve yakın akrabalarıyla merkeze bağlı Beşat Köyü'ndeki mezarlığa gitti. Çocuklar, babalarının mezar taşını öperken, kızı Güneş'in Kuzey Irak'a düzenlenen kara harekatına adının verildiğini hatırlatan şehidin eşi Fatma Yağmur, terör örgütü PKK'ya lanet yağdırdı.

Eşinin ölümü üzerine resmi nikah yapamayan 23 yaşındaki Fatma Yağmur, “Bu hain saldırı sonucu ölen askerlerimizin kanı yerde kalmasın. Şehit düşen bütün askerlerimizin intikamı diğer askerlerimiz tarafından alınsın. Artık kimsenin yüreği yanmasın, çocukları yetim kalmasın. Geçen bayram benim eşim şehit olmuştu. Bu bayramda 15 askerimiz şehit oldu. Lanet olsun bu teröre, artık bu kanı durdurun. Bu acıyı daha fazla anneler çekmesin, çocuklar ağlamasın” dedi.

Mezarlıkta yengesiyle birlikte kardeşi için dua eden şehit erin 26 yaşındaki ağabeyi Ömer Aksoy ise Irak'ın kuzeyine yönelik düzenlenen ve ‘Güneş’ adı verilen kara harekatını hatırlatarak, “Bu harekata yeğenimin isminin verilmesi hem acımızı hafifletmiş, hem de mutlu etmişti. Şimdi şehit olan 15 askerimiz için yeniden kara harekatı yapsınlar. Bu harekata da diğer yeğenim Zeliha'nın adı verilsin. Ama artık bu terörün kökü kazınsın” diye konuştu.


Bu haber 2418 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması