19 YILIN HESABINI KİM VERECEK

19 YILIN HESABINI KİM VERECEK

19 YILIN HESABINI KİM VERECEK
14 Mart 2015 - 07:46

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 19 yıl aradan sonra yeniden üniversite giriş sınavları düzenlenecek. ÖSYM 19 yıldır Siverek’te Üniversiteye giriş sınavı düzenlemeyerek hem öğrencileri, hem öğrenci ailelerini, kısacası tüm Siverek halkını cezalandırıyordu. ÖSYM’nin bahanesi ise 19 yıl önce Siverek’te düzenlenen ÖSS sınavda kopya çekildiği iddiasıydı. Birkaç kişinin kopya çekmesi sebebiyle 240 bin nüfuslu bir ilçe keyfi olarak 19 yıl boyunca cezalandırıldı. Halbuki buna benzer kopya olayları her yıl birçok il ve ilçede yaşanmasına rağmen, yaşanan olaylar lokal olarak kabul ediliyor, kopya çekenler yüzünden o yerleşim yeri cezalandırılmıyordu. Ama konu Siverek olunca işler değişiyordu. Statüko geçmiş alışkanlıklarından bir türlü vazgeçmek bilmiyordu. 1925 yılında yaşanan Şeyh Said olayının ardından olaya destek verdiği iddiasıyla Siverek vilayeti 1926 yılında çıkarılan Teşkilatı Mülkiye kanunu ile i ilçe yaparak cezalandırıldığı gibi bir benzer uygulamaya yeniden gidildi.

Siverek’te bir grup öğrencinin “Artık Yeter” , “Sınavların Siverek’te Düzenlenmesini İstiyorum” tepkilerinin somut eylemlere dönüşmesinin ardından Şanlıurfa Milletvekili M. Kasım Gülpınar’ın, ÖSYM başkanı ile görüşmesi ile sorun tatlıya bağlandı. Yani 19 yıldır süren ceza işkencesi, siyasi iradenin küçük bir müdahalesi ile son buldu. Elbette 19 yıldır süren mağduriyetin sonlandırılması önemlidir; Ancak Siverek’i 19 yıldır cezalandıran bu yapıdan hesap sorulmaması, 19 yıldır ilçemizi temsil eden Milletvekillerinin toplum vicdanında mahkum edilmemesi büyük bir eksikliktir. Madem 19 yıllık sorun bir basit görüşme ile çözüldü neden 19 yıldır bu konuda en küçük bir adım atılmadı. Başta Siverek Kaymakamlığı, Siverek MYO, Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Şanlıurfa Valiliği olmak üzere Sivereklileri mecliste temsil eden siyasi irade 19 yıldır bu sorunu neden çözmedi. Siverek’i temsil edip iktidarda olan Siverekli milletvekilleri ise bu cezalandırmalara karşı ne yaptı derseniz ? hiçbir şey yapmadılar. Bu konuda siyasi bir duruşu bir tarafa bırakın şifaen bile bir girişimde bulunmadılar. Siverekli öğrenciler 19 yıl boyunca bu vurdumduymazlıktan dolayı cezalandırıldı. Yaşanan maddi ve manevi mağduriyetlerin yanında ilçemiz için büyük bir imaj sorunu yaşadı.

Bugün bizler 19 yıldır yaşanan bu mağduriyetlerin hesabını soracağımıza sınavların Siverek’te yapılmasını bir lütuf olarak sunanları alkışladık. 19 yılın hesabını soracağımıza reklam panolarında birilerini tebrik etme yarışına girdik. 13 yıldır iktidarda Ak Partinin olduğunu görmemezlikten geldik. 13 yıldır bir basit girişim ile hal olacak bir mesele yüzünden yüzbinlerin mağduriyetini unuttuk.

Bugün başta çevre yolu olmak üzere, hastane kavşağının yapılması, şehir merkezi girişindeki çöplük enkazının kaldırılması, elektrik kesintileri vb. sorunlarda küçük bir siyasi müdahale ile “Bir kahve İçimi” süresince çözüleceğine inanıyoruz. Yeter ki bizi temsil eden siyasilerimiz istesin. Zaten sorunlar hal olduğu zaman halkımız ! reklam panolarından kendilerine teşekkürlerini sunacaktır !

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3777 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu