3 AYLIK ŞAHA ÖLDÜ, SORUŞTURMALAR ART ARDA GELDİ

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAHATAY'da vatani görevini yapan 21 yaşındaki Mustafa Gedük'ün memleketi Şanlıurfa'nın Akçakele İlçesi'ne bağlı Sınırgören Köyü'nde üzeri naylonla

3 AYLIK ŞAHA ÖLDÜ, SORUŞTURMALAR ART ARDA GELDİ
29 Kasım 2007 - 21:21
kaplı tek odalı barakada 3 ay önce dünyaya gelen kızı Şaha Gedük, iddiaya göre soğuğa dayanamayıp öldü. İddiaya göre, aile nüfusa kaydettirilmeyen bebeğin ölümünü de yetkili makamlara bildirmedi. Savcılık olayla ilgili inceleme başlatırken, ölüm bildirimi yapmayan köy muhtarı hakkında da soruşturma başlatıldı.
      Sınırgören Köyü Akacık Mezrası'ndaki boş bir arazide briketten yapılmış ve sadece tek odası bulunan üstü naylon brandayla kapalı olan evde hayat mücadelesi veren 3 aylık Şaha Gedük, 5 gün önce yatağında ölü olarak bulundu. Hatay'da 5 aylık asker olan Mustafa Gedük'ün nüfusa kaydettirilmeyen minik bebeğinin cesedi, ailesi tarafından köy mezarlığında toprağa verildi. Olayın duyulması üzerine harekete geçen Akçakale Cumhuriyet Savcısı Mehmet Özdemir, bebeğin ölümüyle ilgili köye gelerek inceleme başlattı. Henüz nüfusa kayıtlı olmadığı, ölümü yetkili yerlere bildirilmediği anlaşılan bebeğin mezarında inceleme yapan savcı Özdemir, ailenin de ifadesini aldı. Savcı Özdemir'in bebeğin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için mezarın açılarak otopsi yapılıp yapılmayacağına, incelemenin ardından karar vereceği kaydedildi.
     
     AİLEYE JANDARMA SAHİP ÇIKTI

      Akçakale Kaymakamlığı ve Jandarma Bölük Komutanlığı asker ailesine sahip çıkarak 20 yaşındaki anne Ayşe Gedük ile diğer çocukları 4 yaşındaki Abdulkadir ve 2 yaşındaki İsmail Gedük'ü önce Haktanır Sağlık Ocağı'nda muayene etti. Ardından evlerinde yiyecek bulunmadığı için aç olan aile jandarma karakoluna götürülerek, karınları doyuruldu. Bu arada ailenin sağlık giderlerinin Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından karşılanacağı ve eşi askerliğini bitirinceye kadar Ayşe Gedük'e geçimlerini sağlaması için maaş bağlanacağı belirtildi.
     
     BABAYA YENİ HABER VERDİLER

      Çocuğunu kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Ayşe Gedük, “Şaha'nın gece uyurken üstü açılmış. Durumumuz iyi olmadığı için yeteri derecede bakımlarını yapamıyordum. Sabah kalktığımda ölmüştü. Bebeğim öldü, bari diğer çocuklarım yaşasın'' dedi. 5 aylık asker olan Mustafa Gedük'e, vatani görevini yaptığı Hatay'da kızının öldüğü haberi ise bugün bildirildi. Kızının ölüm haberiyle yıkılan Gedük'ün, birliğinden izin alarak Şanlıurfa'ya gitmek üzere yola çıktığı belirtildi.
     
     VALİLİK: DONARAK ÖLMEDİ

      Konuyla ilgili Şanlıurfa Valiliği tarafından da yazılı bir açıklama yapıldı. Şaha bebeğin ölümünü ilgili mercilere bildirmediği iddiasıyla Sınırgören Köyü Muhtarı Mehmet Güngör hakkında inceleme başlatıldığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:
      “3 aylık olduğu iddia edilen Şaha isimli bebeğin nüfusta herhangi bir kaydının olmadığı, askerde olan Mustafa Gedük ile Ayşe Gedük'ün resmi nikahlarının bulunmadığı anlaşılmıştır. 22 Kasım gecesi Akçakale İlçesi'ne ait en düşük gece sıcaklığının 9 derece gece ise yine 6.8 derece olduğu ve don olaylarının görülmediği teyit edilmiştir. Sağlık kurumlarına ölümle alakalı herhangi bir bildirim yapılmamış olup, ölen çocuğun ölüm sebebi bilinmeden defin yapılmıştır. Ölen çocuğun ailesi ile yapılan görüşmede çocukta kusma durumunun olduğu, ölümünün de donarak değil gece kusmaya bağlı boğulma şeklinde olabileceği kuvvetle muhtemeldir. Sebebi kesin belli olamayan ölüm hakkında Akçakale Cumhuriyet Savcılığı tahkikat başlatmış olup, kesin ölüm sebebi ise tahkikat sonucunda aydınlığa kavuşacaktır. Ayrıca, Akçakale Kaymakamlığınca ölüm hadisesini idareye bildirmeyen Köy muhtarı hakkında idari tahkikat başlatılmıştır.''
Bu haber 2361 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü