3 KARDEŞİN ÖLÜMÜNDEKİ SIR PERDESİ ARALANAMADI

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞANLIURFA’da, 2 gün arayla peş peşe en küçüğü 1, en büyüğü 7 yaşındaki 3 kardeşin ölmesinin ardındaki sır perdesi

3 KARDEŞİN ÖLÜMÜNDEKİ SIR PERDESİ ARALANAMADI
21 Aralık 2009 - 19:50
aralanamadı.

Kan analizlerinde Domuz gribi virüsüne rastlanmamasının ardından, ölümlerin Ece ailesinin yaşadığı evin bitişiğinde kısa süre önce ilaçlanan arpa deposundan zehirlenmiş olabilecekleri ihtimaline karşı numuneler alındı. Ece ailesini ziyaret edip taziye dileğinde bulunan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ise, “3 kardeşin ölümüyle ilgili otopsi raporunu bekliyoruz, zehirlenme ihtimali de soruşturuluyor” dedi.

Eyüpnebi Mahallesi’nde yaşayan Abdülrezzak-Zeliha Ece çiftinin çocukları 7 yaşındaki Hedal ile 5 yaşındaki Sait Ece, geçen perşembe günü yüksek ateş, öksürük ve kusmaya başlayınca özel Ufuk Tıp Merkezi’ne götürülmüştü. Burada Çocuk Doktoru Salih Cer tarafından yapılan muayenede soğuk algınlığı teşhisi konulan Ece kardeşler, serum tedavisi uygulandıktan sonra antibiyotik ve soğuk algınlığı ilaçları yazılarak evlerine gönderilmişti. Evde ilaçları verilen çocuklar, cuma günü sabah yataklarında ölü bulunmuştu. 2 çocuğunu kaybetmenin acısını yaşayan Ece ailesinin, geride kalan tek çocukları 1 yaşındaki İzzet ise, aniden ateşlenmesinin ardından götürüldüğü Şanlıurfa Çocuk Hastanesi’nde pazar günü hayatını kaybetmişti. 3 kardeşin peş peşe ölümü Ece ailesini yasa boğarken, 3 kardeşten alınan doku ve kan örnekleri ölüm sebeplerinin belirlenmesi için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti.

VALİ'DEN TAZİYE ZİYARETİ

Kamuoyunda geniş yankı uyandıran ve ilk aşamada Domuz gribi kuşkusu yaratan ölümlerle ilgili soruşturma başlatılırken, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, sabah saatlerinde ölen 3 kardeşin ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Burada baba Abdülrezzak Ece ve yakınlarına sabır dileyip, 3 kardeşin 2 gün arayla ölmelerinin herkesi çok üzdüğünü söyleyen Vali Okutan, Ece ailesinin yaşadığı ev ve çevresinde de incelemelerde bulundu. Adli Tıp Kurumu’nda yapılan kan analizlerinde Domuz gribi virüsüne rastlanmadığını belirten Vali Okutan, gazetecilerin bu yöndeki soruları üzerine şunları söyledi:
“Şanlıurfa’da tarifi olmayan bir acı yaşayan ailemize sabır diliyorum. Çocuklarını kaybeden Ece ailesinin taziyesinde bulundum. Hem de evlerinde ve çevrede inceleme yaptım. Ayrıca Sağlık Müdürlüğümüzde yaşanan ölüm olayıyla ilgili olarak bir heyet kurduk. O ekip halen incelemelerini sürdürüyor. Biliyorsunuz adli açıdan incelenmesi için Adli Tıpa kan örnekleri gitti. Adli açıdan inceleniyor ama idari açıdan da hem çevreden kaynaklanan hem de hastanemizde bir eksiklik olup olmadığı yönünde gerekli incelemeyi sürdürüyoruz. Bu konuyu bütün yönleriyle araştırıyoruz. Ölen kardeşlerin domuz gribiyle ilgili tetkikleri yapıldı. O konuda en ufak bir şüphe yok. H1N1 virüsüne rastlanmadı sonuç negatif çıktı. Ailenin yaşadığı evin yanındaki boş bir dükkan arpa ambarı olarak kullanılıyor ve burası kısa süre önce ilaçlanmış. Ölümlerin depodaki ilaçlamaya bağlı olarak zehirlenmeden kaynaklanabileceği konusu da bize iletildi. Bu konuda da araştırılıyor. Şimdi bu konuda açıklama yapmak erken olur ama böyle iddialar var. Ama nereden kaynaklanıyor, bütün yönleriyle araştırmalarımız sürüyor.”

DEPODAN NUMUNELER ALINDI

3 kardeşin ölümünün zehirlenmeden kaynaklandığı iddialarının gündeme gelmesinin ardından, Ece ailesinin yaşandığı Eyüpnebi Mahallesi 2355 Sokak’ta bulunan arpa deposunda da inceleme yapıldı. Öğle saatlerinde buraya giden Olay Yeri İnceleme polisleri, Ece ailesinin yakınlarının meraklı bakışları arasında, depoyu inceleyip, içeride bulunan arpalardan numuneler aldı. Titizlikle yapılan incelemelerde arpalardan alınan numunelerin inceleneceği belirtilirken, kimliği öğrenilemeyen depo sahibinin de araştırıldığı kaydedildi.

ACILI BABADAN SİTEM

Depodaki ürünlerden polisler tarafından numune alınırken, çalışmaları yakından izleyen acılı baba Abdülrezzak Ece, “Benim 3 çocuğum öldü. Olay yeri inceleme ekipleri, olay bittikten sonra geldi. Olay yeri inceleme ekipleri bizim yiyeceklerden ve arpadan birer parça numune aldılar. Çocuklarımın ölüm nedeni henüz netleşmedi. Halen çok tedirginiz, bütün mahalle sakinleri de tedirginlik yaşıyor. Eğer bu ölümler netleşmez ise, başka ölümlerde ortaya çıkabilir. Yetkililerde tek isteğimiz bu konu üzerinde önemle durmalarıdır” diye konuştu.

DOKTOR CER: BEN SUÇSUZUM

Ece ailesinin ölen 3 çocuğundan, 2’sinin tedavi için götürüldüğü Ufuk Tıp Merkezi’nde ise, çocukları muayene edip reçetesini yazan Doktor Salih Cer, ölümlerin ardından kendisinin suçlanmak istenmesini eleştirdi. Ece ailesinin 3 çocuğunun peş peşe ölümünü duyunca şaşırdığını ve çok üzüldüğünü söyleyen Doktor Salih Cer, şunları söyledi:
“Olay gerçekten çok üzücü. Benim muayene ettiğim hasta çocukta, gribal enfeksiyon belirtilerine rastladım. Herhangi bir zehirlenme şüphesine rastlamadım. Muayene bittikten sonra doktorların genellikle kullandığı antibiyotik ilaçlarını yazdım. Yazdığım bu ilaçlardan ötürü şimdiye kadar kimse ölmedi. Adil Tıp raporu çıkmadan hemen hekim suçlandı. Bu durum benim psikolojimi de çok bozdu. Diyelim ki ben 2 kişiyi muayene ettim, ölen 3’cü çocuk neye bağlı olarak vefat etti. Ölen kardeşlerin kan örneklerinde Domuz gribi şüphesi de çıkmadı. Büyük bir ihtimal ölümler zehirlenmeye bağlı olabilir.”

Bu haber 2896 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek