ABD'NİN KAYIP SİLAHLAR YİNE ŞANLIURFA'DA ELE GEÇTİ

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞANLIURFA’da terör örgütüne yardım ve yataklık suçlamasıyla girdiği cezaevinden kısa süre önce çıkan bir kişi tarafından, Irak’ın Kuzey kesiminden getirildiği ve ABD’nin kayıp silahlarından olduğu ileri sürülen Para- PM 98 marka uzun namlulu

ABD'NİN KAYIP SİLAHLAR YİNE ŞANLIURFA'DA ELE GEÇTİ
26 Ekim 2007 - 15:44
19 silah ele geçirildi. Silahların, yurt içindeki PKK'lı teröristlere ulaştırılmasının hedeflendiği iddia edilirken, olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.

Daha önce yapılan iki ayrı operasyonda ABD’nin kayıp silahlarından ele geçiren ve bu yöndeki operasyonlarını sürdüren Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Şırnaklı Ramazan Özen’in Kuzey Irak’tan silah getirteceği ihbarını aldı. Harekete geçen polis, terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan hüküm giyen ve kısa süre önce cezaevinden tahliye edilen Ramazan Özen’in silahları Şanlıurfalı tanker şoförü Nimet Gökalp aracılığı ile getirtmeyi amaçladığı bilgisine ulaştı. Irak’tan 73 DC 340 plakalı tankerle yurda dönen Gökalp’i Habur Sınır Kapısı’ndan itibaren takip etmeye başlayan polis, bu kişinin yakalanmamak için, Fadıl Vural adlı adamını görevlendirdiğini belirledi. 73 DS 378 plakalı çekici ve buna bağlı 73 DS 378 plakalı dorse ile Gökalp’in önünde ilerleyen Vural’ın, olası polis kontrolünde cep telefonuyla uyarıda bulunarak silahların gizlendiği tankerin yönünü değiştirmeyi amaçladığını saptayan polis, her iki aracı da Şanlıurfa’ya kadar izlemeye devam etti. Mardin’den Şanlıurfa’ya giren her iki araç alınan önlemlerin ardından aynı anda durduruldu. Şoförler gözaltına alınırken, Nimet Gökalp’in tankerinin akaryakıt vanasının bulunduğu dolap kısmında iki ayrı çuval içinde poşetlere sarılı Para- PM 98 marka uzun namlulu 19 tüfek ele geçirildi.
Gözaltına alınan zanlıların sorgulamasının ardından Ramazan Özen Şırnak’tan getirtilirken, olayla ilgisi bulunan silah kaçakçılığından sabıkalı Ali Özgür ile Mehmet Fatih Özturan da yakalandı. Zanlıların, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgulamaları sürerken, Irak’tan getirilen silahların PKK aracılığı ile yurt içindeki elemanlarına dağıtılmak üzere gönderildiği iddia edildi.
Operasyonla ele geçirilen silahların, ABD’nin kayıp silahlarından olduğunu ve PKK'lı teröristlere dağıtılmasının amaçlandığı ileri sürüldü. Para- PM 98 marka uzun namlulu silahların Irak’ın işgalinin ardından Polonya askerlerince kullanıldığı ve Polonyalı askerlerin bu ülkeden çekilmesinin ardından ABD’lilere verildiği belirtildi.
3’ÜNCÜ OPERASYON
Şanlıurfa'da polis tarafından 6 ve 12 Ekim’de düzenlenen operasyonlarda da ABD’nin kayıp silahlarından olduğu ve PKK’nın eline geçtiği ileri sürülen 16 kalaşnikof, 10 Para- PM 98 uzun namlulu silah, 36’sı Glock 79 çeşitli marka tabanca ile bu silahlara ait 133 şarjör ele geçirilmişti. Her iki olayla ilgili 6 kişiyi gözaltına alan polis, bu kişilerin PKK terör örgütüne lojistik destek sağlamak ve terör örgütüne yardım ve yataklık suçlamasından sabıkalı olduklarını belirlemişti.

Bu haber 3176 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü