"ABD'NİN KAYIP SİLAHLARI" ŞANLIURFA'DA ELE GEÇİRİLDİ

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞANLIURFA'da ele geçirilen ve x-Ray cihazlarında görünmediği için ‘hayalet silah’ olarak bilinen 27 Glock marka tabancanın ABD’nin Kuzey Irak'ta kaybolan silahlarından olduğu ileri sürüldü. Gözaltına alınan 5 zanlının daha önce, terör örgütü PKK'ya

"ABD'NİN KAYIP SİLAHLARI" ŞANLIURFA'DA ELE GEÇİRİLDİ
07 Ekim 2007 - 08:29
yardım ve yataklık yapmak suçlarından ceza aldığı belirtildi.

Mustafa Çağatay'ın yasa dışı yollarla Kuzey Irak’tan Türkiye’ye soktuğu silahları beraberindeki arkadaşlarıyla satmak için Şanlıurfa’ya getireceği ihbarı üzerine harekete geçen polis, bu kişiyi takibe aldı. Çağatay ve beraberindeki 3 kişi önceki gün geldikleri Şanlıurfa'da, silahları Suruç İlçesi'nde kuyumculuk yapan Habeş Solmaz'a teslim etti. Teslimatın ardından operasyonu başlatan polis, Habeş Solmaz'ın kullandığı otomobili Balıklıgöl Hastanesi kavşağında durdurdu. Yapılan aramada otomobilin bagajında ‘Glock' marka 27 tabanca ile bu silahlara ait 53 şarjör bulundu. Solmaz'ı gözaltına alan polis, Mardin'den tabancaları getiren zanlıların bulunduğu aracı da Şanlıurfa- Mardin karayolunda durdurup, Mustafa Çağatay ile Abdülkadir İlter ve kardeşleri Kasım İlter, Murat İlter'i gözaltına aldı. 5 zanlı sorgulanmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Araştırma sonunda, zanlılar hakkında ‘Terör örgütüne yardım ve yataklık’, ‘Suç ve suçluyu övme’ ile ‘Gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet’ sabıkalı oldukları tespit edildi. Ele geçen 27 tabancanın da ABD’nin Irak’ta kaybolduğunu açıkladığı silahlardan olduğu öne sürüldü.
Zanlılardan Mustafa Çağatay ile İlter kardeşler, yurda kaçak yollardan yurda silah getirmek ve satmak suçlamasını kabul etmedi. Otomobilinin bagajında 27 tabanca ile yakalanan Habeş Solmaz ise poliste ifade vermeyip, ‘susma hakkını' kullandı.

PKK’LI AKRABALARI ÖLDÜRÜLDÜ
Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulamaları tamamlanan 5 zanlı, bu sabah adliyeye sevk edildi. Habeş Solmaz'ın, 29 Ağustos'ta Siirt'in Pervari İlçesi Doğanca Köyü kırsal kesiminde çıkan çatışmada öldürülen PKK’lı ‘Hebun’ kod adlı Müslüm Solmaz’ın akrabası olduğu anlaşıldı. Habeş Solmaz'ın, Müslüm Solmaz ile ‘Cudi Cesur GAP’ kod adlı Mehmet Kurttekin adlı teröristlerin cesetlerinin yakınlarına verilmemesi nedeniyle 5 Eylül'de Suruç İlçesi’nde PKK lehine düzenlenen yasa dışı gösteriye katıldığı, terörist başı Abdullah Öcalan’ın posterini taşıyıp, örgüt lehine slogan attığı iddiasıyla gözaltına alındığı ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı da belirlendi.



Bu haber 2878 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı