AK GENÇLİKTEN ANLAMLI ZİYARET

Ak Parti Siverek Gençlik Kolları SODES bünyesinde “Maddeyi Değil Hayatı Seçin “ projesi kapsamında Bendi Der’in kurduğu Eğt. Öğrt. Dest. Yardım Dayanışma Yaşatma ve Koruma Derneğini ziyaret etti.

AK GENÇLİKTEN ANLAMLI ZİYARET
25 Nisan 2014 - 14:03

Ak Parti Siverek Gençlik Kolları Başkanı İsmail Keş ve Gençlik Kolları yönetim kurulu üyeleri Siverek’te SODES bünyesinde “Maddeyi Değil Hayatı Seçin “ projesi kapsamında Bendi Der’in kurduğu Eğt. Öğrt. Dest. Yardım Dayanışma Yaşatma ve Koruma Derneğini ziyaret etti. Dernekte Halkla İlişkiler Başkanı Mehmet Yet ile bir Süre eden Keş dernekle ilgili bilgiler aldı.

Halkla ilişkiler başkanı Mehmet Yet Siverek’te yaklaşık olarak 10. 000 cocuğun esrar, eroin, çakmak gazı, hap ,bali ,tiner benzeri farklı maddeleri kullandığını belirterek bu konuda halkın maalesef yeterli kadar bilinçli olmadığını Madde kullanım yaşının Siverek’te 11 yaşına kadar indiğini açıkladı. Dernek kapsamında yeterli destek göremediklerini belirten Yet buna rağmen şu ana kadar 40 kişiyi tedavi ederek sosyal hayata kazandırdık. Derneğimizin yer sorunu var aynı anda en fazla 10 kişiyi tedavi edebiliyoruz. Dernekte görev alan arkadaşlarımızın hepsi bu işi gönüllü olarak yapıyor. Dernek 6 ay önce kuruldu ancak tanıtımı yeteri kadar yapılmadığını düşünüyorum. Bu tür projelere hepimizin çok fazla duyarlı olması gerekiyor. Madde bağımlılığı çok hızlı bir şekilde yayılıyor. Siverek’te aileler bu konuda yeterli bilinci sahip değil. Madde kullanan çocukların önce maddeye alıştırıldığını bağımlı olan çocukların daha sonra maddeye ulaşmak için hırsızlık yapmaya zorlandığını hatta cinsel istismara maruz kaldığını belirtti. Bu konuda aileler çok dikkatli olmalı.

Ak parti gençlik kolları başkanı İsmail keş ise bu konuda temiz bir gençlik ve güzel bir gelecek adına bu tür projeleri her zaman desteklediklerini ifade etti. Madde kullanımı hepimizin ortak sorunu bu işe gönül vermiş insanlara öncelikle çek teşekkür ediyoruz. Bu bilincin toplama aşılanması gerekiyor. Ak gençlik olarak her zaman böylesi sosyal sorumluluk projelerini destekliyoruz" dedi

Ardından tedavi gören çocuklarla bir süre sohbet eden Keş ve Yönetim kurulu üyeleri çocukları Ak gençliğin düzenli olarak yaptığı kahvaltı programına davet etti.

Haber Merkezi


Bu haber 3455 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...