AK PARTİ ŞANLIURFA MEDYASINI CEZALANDIRDI

Haber MerkeziAnadolu İnternet Yayıncıları Derneği Genel Başkanı Ahin GÜNEŞ yayınladığı basın açıklaması ile AK Parti’nin Şanlıurfa Medyasını Cezalandırdığını iddia etti.

AK PARTİ ŞANLIURFA MEDYASINI CEZALANDIRDI
01 Haziran 2012 - 11:44

ANİYAD Başkanı Ahin Güneş konuya ilişkin yaptığı basın açıklamasında:

“AK Parti’nin kurulduğu günden bu güne kadarki süreçte, özellikle Şanlıurfa Medyası partinin il yönetiminin tüm faaliyetlerini, basın açıklamalarını, kongrelerini, Başbakanın ve bakanların Şanlıurfa’ya yaptığı ziyaretlerini adım adım, kar - kış, çar - çamur demeden takip etmiştir.

Birçok yayın organı milletvekillerinin, yaptıkları çalışmaları, hatta taziye ziyaretlerine kadar birçok konuyu bile haber değeri saymış, sayfalarına taşımıştır. Şanlıurfa’nın cefakâr yerel medyası, yaptıkları bu özverili haberleri dakikası, dakikasına anında tüm Türkiye ve Dünya kamuoyuna ulaştırmıştır.

Sayın Başbakanın Yerel basının desteklenmesi ve güçlendirilmesi gerektiğini her platform da dile getirmesine karşın AK Parti Şanlıurfa İl Yönetimi Şanlıurfa’daki bilbooardların neredeyse yüzde 90’nına başbakanın 3 Haziran 2012 de Şanlıurfa’ya yapacağı ziyaretin reklamlarını, ilçe ve beldelerdeki billboardlar da dâhil olmak üzere çarşaf çarşaf vermiş, Şanlıurfa’daki yerel medyaya ise bütçelerinin yeterli olmadığını gerekçe göstererek,  bir satır bile reklam vermemiştir.

Unutulmamalıdır ki, yerel basının tek kaynağı reklam ve tanıtımdır. AK Parti Şanlıurfa İl Örgütü’nün bu yaklaşımı,  Şanlıurfa Medyası’nda önümüzdeki günlerde çıkması muhtemel beklenen “İnternet Yayıncılığı Yasası”nın neler getireceği konusunda şimdiden derin soru işaretleri doğurmuştur.

Sonuç, itibarı ile Elbette ki, bir siyasi partinin önemli günlerle ilgili reklam verip vermeme özgürlüğü ve tercihi vardır.  Bizim “İlla reklam vereceksiniz” tarzında ve yönünde zorlayıcı ve yaptırımcı hiçbir yaklaşımımız olmaz ve olamazda.

Fakat AK Parti’nin Şanlıurfa İl Yönetiminin özellikle böylesine Şanlıurfa’ya yapılacak önemli bir ziyaretin ve kongrenin tanıtımı aşamasında,  Şanlıurfa Medyası’na karşı gösterdiği bu “ tanıtım bütçemiz el vermedi” türünden refleksi,  Anadolu İnternet Yayıncıları Derneği olarak gerçekçi, kabul edilir görmediğimizi söylüyoruz.

AK Partinin bu yaklaşımı ile Beraber bu yollarda yürümediğimizi ve beraber ıslanmadığımızın altını çiziyoruz.

Özellikle Şanlıurfa’nın internet medyası olarak bundan sonraki süreçte de tarafsız, objektif haberciliğin bütün etik değerlerine bağlı kalarak haber değeri taşıyan her konu ve olayın aynı düsturla sayfalarımızda yer bulacağının da bilinmesini istiyoruz.” dedi.

Kaynak:
http://urfahaber.net/haber/akp-sanliurfa-medyasini-cezalandirdi-9941.html#ixzz1wXbyL8yy
Bu haber 3448 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması