AKÇAKALE'DE GAZETECİYE ÇİRKİN SALDIRI

Şanlıurfa`nın Akçakale ilçesinde bir gazeteci gece saatlerinde evinin önünde kimliği belirsiz 8 kişi tarafından saldırıya uğradı.

AKÇAKALE'DE GAZETECİYE ÇİRKİN SALDIRI
05 Eylül 2013 - 14:13

ŞANLIURFA - Akçakale ilçesinde gazetecilik yapan İ.Halil Arslan, gece saatlerinde evinin önünde 8 kişi tarafından saldırıya uğradı. Saldırıda başına aldığı darbeyle bayılan Aslan, M.Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne kaldırıldı. Başı ve sağ ayağı kırılan Aslan`ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Yaptığı haberler nedeniyle daha önceleri Akçakale Belediye Başkanı tarafından yumruklandığını iddia eden Aslan, "Geçen Ramazan ayında belediye başkanının beni yumruklamasından sonra yaptığım haberlerle ilgili sık sık tehdit ediliyordum. En son dün gece saat 10.30 civarında evimin önünde pusu kuran kimliği belirsiz kişilerce başımdan darp edildim" dedi.

Kendisine yapılan saldırının aslında topluma yapıldığını ifade eden Aslan, bu saldırıyla basını susturmaya çalışanların başarılı olamayacağını belirtti.
Aslan, "Olay emniyete intikal etti. Bu saldırıyı yapanlar ile azmettiricileriyle adalet önünde hesaplaşacağım. Ayrıca bana destek veren herkese teşekkür ederim" dedi.

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ise yaptığı açıklamada kendisine yönelik suçlamaları yalanlayarak, "Bu yapılan saldırı ile ilgi hiçbir şekilde uzaktan yakından ilgimin olmadığını kamuoyunu bilgilendirmek isterim" dedi.

Saldırının aleyhine yapılan karalama kampanyası olduğunu öne süren Başkan Ayhan, "Bu üzücü olayı yapan kişi ve kişileri şiddet ve esefle kınıyorum. Böylesi olayların ilçemizde yaşanmamasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.


Not: Siverek Gençlik Sitesi olarak gazeteci arkadaşımıza yapılan çirkin saldırıyı kınıyoruz.

(Osman Gülebak, M.Emin Polat - İLKHA)


Bu haber 5171 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü