Ameliyatta Cihaz Bozuldu, Hasta Yakınları Olay Çıkardı

ALİ LEYLAK ŞANLIURFA'daki Özel Dünya Hastanesi'ne giden 42 yaşındaki Vahide Karagöz, anestezi uygulamasının ardından artroskopi adı verilen cihaz bozulduğu için menisküs ameliyatına alınamadı. Cihazın

Ameliyatta Cihaz Bozuldu, Hasta Yakınları Olay Çıkardı
09 Mart 2007 - 15:49
bozulması nedeniyle ameliyat masasından yarı baygın hastane odasına getirilen Karagöz'ün yakınları, duruma sinirlenerek hastanede ortalığı birbirine kattı.

Olay, Atatürk Caddesi üzerindeki Özel Dünya Hastanesi'nde meydana geldi. Eşi bir temizlik firmasında personel müdürü olan ev kadını Vahide Karagöz'ün, sağ dizinde meydana gelen yırtık nedeniyle menisküs ameliyatı olması kararlaştırıldı. Kardeşleri tarafından hastaneye getirilen Vahide Karagöz, saat 19.30'da anestezi uygulandıktan sonra, Opr. Dr. İbrahim Keşküş ve Ortopedi Uzmanı Dr. Ali Yılmaz tarafından ameliyathaneye alındı. Ancak, ameliyatta kullanılan görüntüleme cihazı olan artroskopinin arızalı olduğu fark edilerek ameliyattan vazgeçildi. Kararın ardından Karagöz, anestezi uygulamasının etkisiyle yarı baygın halde yeniden odasına getirilirken, doktorlar, hasta yakınlarına olayı anlatarak ameliyatın ertelendiğini söyledi.


Ablalarının ameliyatından vazgeçildiğini öğrenen 39 yaşındaki Necmettin ile 26 yaşındaki Halil Çap, doktorlarla tartışmaya başladı. ''İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?'' diye bağıran Çap kardeşlerin tepkisinin ardından doktorlar Keşküş ile Yılmaz odadan ayrılmak istedi. Bu kez hastane koridorunda doktorların arkasından bağıran iki kardeşten Necmettin Çap, sinirlerine hakim olamayarak ablasının bulunduğu odanın kapısını yumruklayarak kırdı. Kendisini sakinleştirmeye çalışanlara da tepki gösteren Necmettin Çap, merdivenden inen doktorların arkasından, ''Doktorun nasıl kaçtığını görün, trilyonları alırken kaçmıyorsunuz. Benim hastamı ameliyata alıyorsun, sonra kaçıyorsun'' diye bağırdı. Çap, daha sonra hastane yönetiminin çağrısı üzerine hastaneye gelen polislerin sakinleştirme girişimlerine de tepki göstererek, ''Benim hastam burada uyuşturulmuş, neden sakin olayım. Ben eşkıya değilim. Bir de polis çağırmışlar. Hastaneyi mi yıktım, ben sadece hakkımı arıyorum'' diye konuştu.

Özel hastanenin anestezi uygulamasının ardından cihazının bozuk olduğunu belirterek ameliyattan vazgeçmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Halil Çap, ''Ablam menüsküs ameliyatı olacaktı. Kendisine narkoz verip uyuşturdular. Fakat sonra cihazın bozuk olduğunu söylediler. Özel hastanede yedek cihaz olmaz mı? Cihaz önceden kontrol edilmez mi? İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Tepki gösterdiğimiz doktorlar bize cevap vermeden çekip gitti. Peki ameliyat ortasında bu cihaz bozulsa ne olacaktı? Hastamız öylece sedyede mi bırakılacaktı?'' dedi.

'BU DURUM HER YERDE GÖRÜLEBİLİR'

Hastanede yaşanan olaydan dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını söyleyen Özel Dünya Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Yusuf Vehbi Ocak, ameliyat için tüm hazırlıkların yapıldığını ancak artroskopi cihazının bozulması nedeniyle vazgeçildiğini belirterek şunları söyledi:

''Müdahale için ameliyatta alınan hastaya anestezi yapıldıktan sonra, ameliyatta başlamak için son hazırlık yapılırken, ameliyatta kullanılacak görüntüleme sisteminde arıza tespit ediliyor. Bu arıza nedeniyle ameliyatın atroskopik yöntemiyle yapılma ihtimali kalmadığı için doktor arkadaşlar, haklı olarak operasyona başlamadan olayı sonlandırıyor. Bu olay hasta yakınlarına söyleniyor. Bana göre bu durum dünyanın her yerinde görülecek teknolojik bir durumdur. Hasta bu hadiseden herhangi bir zarar görmemiştir. Tam tersine hastane zarar görmüştür. Hasta yakınları çeşitli taşkınlıklar yaparak hastanemize ve yatan hastalara zarar vermiştir. Onları rahatsız ederek, hastalara saygısızlık yapmışlardır. Son derece pahalı olan bu cihazların yedekleri bulundurması söz konusu değildir. Ayrıca bu cihaz, yoğun bakımda kullanılan hayati bir cihaz da değildir.''

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Çap kardeşler, ablalarını hastaneden çıkararak evine götürürken, Vahide Karagöz'ün ameliyatının Gaziantep'teki başka bir özel hastanede yaptırılacağı belirtildi.

Bu haber 3214 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması