ARAÇ KOYUN SÜRÜSÜNE DALDI: 100 KOYUN TELEF OLDU

Siverek-Diyarbakır karayolu 15.kilometresinde meydana gelen kazada ticari araç koyun sürüsüne daldı. Kazada 100 küçükbaş hayvan telef oldu.

ARAÇ KOYUN SÜRÜSÜNE DALDI: 100 KOYUN TELEF OLDU
06 Nisan 2015 - 20:14

 


 





Diyarbakır istikametinden Siverek istikametine gitmekte olan 63 E 8264 plakalı sürücüsü öğrenilmeyen ticari araç Siverek – Diyarbakır Karayolunun 15. Kilometresinde aşırı hız ve havanın karanlık olmasından dolayı hayvanlarını yolun karşısına geçirmeye çalışan Giyasettin Dündar’a ait koyun sürüsüne çarptı.Çarpmanın etkisiyle karayolu mezbahaneye döndü.

Kazayı gören sürücüler olayı sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralanan sürücü ve yanında bulunana ismi öğrenilmeyen kişiyi Siverek Devlet hastanesine kaldırdı. Jandarma ekipleri güvenlik önlemleri alırken, trafik akışı kontrollü olarak sağlandı.

Sürü çobanı Şeyhmus Dündar’ın yaptığı açıklamada, yıllardır bu işi yaptığını ve koyunları karşıdan karşıya geçirdiği sırada 25 metre uzaklıktan gelen ticari araca ışık tuttuklarını fakat aracın çok hızlı olduğundan dolayı sürüyü fark etmediğini ileri sürdü. Kaza yerinde bazı vatandaşlar ise, karayollarına dilekçe verdiklerini ve dilekçelerinin cevaplanmadığını iddia ederek, koyunların geçtiği noktada karayolunun altında bulunan köprünün bir tane olduğunu söyledi.

Sürü sahibi Gıyasettin Dündar Bingöl’ün Karlıova ilçesinden Siverek’e geldiklerini, gündüz hayvanlarını otlatmak için meraya gittiklerini akşam olunca köylerine dönecekleri sırada olayın yaşandığını, mağdur olduklarını dile getirdi.

Telef olan hayvanlar gelen pikaba yüklenerek yoldan kaldırıldı.

Kazayla ilgili Jandarmanın soruşturma başlattığı öğrenildi.

www.siverekgenclik.com








Bu haber 4495 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü