BARZANİ:ÇÖZÜM SÜRECİNİ DESTEKLİYORUZ"

IKBY Başkanı Barzani, "Çözüm sürecini tüm gücümüzle destekliyoruz ve destekleyeceğiz" dedi.

BARZANİ:ÇÖZÜM SÜRECİNİ DESTEKLİYORUZ"
16 Kasım 2013 - 13:25

 


Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Diyarbakır`da halka seslendi.

Barzani, halktan çözüm sürecine destek vermelerini istedi. Barzani, bir Kürt gencinin bir Kürt genci tarafından öldürülmesi ya da bir Kürt gencin eliyle bir Türk gencinin ölümünün döneminin bitmesi gerektiğini söyledi.
Barzani, özetle şöyle konuştu:
"Erdoğan`a bu fırsatı tanıdığı için teşekkür ediyorum. Bu tarihi gündür ve çok değerli bir gündür. Diyarbakır`da sizinleyim. Ben Kürdistan`ın halkının selamını Türkiye halkına getirdim. Yeni bir tarih yazma dönemine geldik. Bu da birbirini kabul etmek ve kardeşçe yaşama dönemidir. Bu çözümün adı verildiği zaman, Erdoğan`ın Diyarbakır`da artık inkarın bittiğini belirtmesiyle başladı.

Bugün çok mutluyum, bugün bir Türk lider kardeşlik için çalışıyor. Ortadoğu`da artık birlikte yaşama dönemi geldi. Birlikte yaşamayı esas almalıyız. Savaşlar denendi kimse bir hayır görmedi. Artık barışın adı konuldu. Erdoğan`a teşekkür ediyorum, çok cesur adımlar attı, barış yolunu seçti. İsteğim Kürt kardeşlerimden ve Türk kardeşlerimden budur, barış projesini desteklesinler. Barış savaşı zor savaştır. İnanın cesur bir insan olmazsa barış savaşı vermez. Barış yolu ne kadar uzun ise de bir saat savaşmaktan daha iyidir.

Kürt ve Türk kardeşler olarak barışa destek vermeliyiz. Barış sürecini destekleyeceğiz. 15-20 yıl önce burada konuşacağım söylenseydi imkansızdı. Bu kardeşliğin eseridir. İnanıyorum ki barış süreci sonuca varacaktır. Ne kadar zaman gerekiyorsa o zamanı vermemiz gerekiyor. Sizinle olduğum için çok mutluyum. Hepinize mutluluklar diliyorum. Son olarak Türkçe olarak şunları söylemek istiyorum. Yaşasın Türk ve Kürt kardeşliği. Yaşasın barış, yaşasın özgürlük, Türk ve Kürt kardeşliği yaşasın, barış ve azadi.“

 


Bu haber 2496 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Gülpınar'dan örnek davranış
Gülpınar'dan örnek davranış
Siverek'te trafik kazası: 2 ölü 6 yaralı
Siverek'te trafik kazası: 2 ölü 6 yaralı