BAŞBAKAN 2 KEZ SİVEREK'E DEĞİNDİ.

Çeşitli açılışlar için dün Şanlıurfa'ya gelen Başbakan Tayyip Erdoğan, topçu meydanındaki konuşmasında, uzun zamandır kendisinden randevu talep eden Siverek'i 2 kez andı.Siverek Gençlik Sitesi editörleri havaalanından, Topçu meydanına kadar Başbakanı yalnız bırakmadı.(FOTO GALERİ)

BAŞBAKAN 2 KEZ SİVEREK'E DEĞİNDİ.
01 Kasım 2010 - 07:52
Başbakan Tayyip Erdoğan, DSİ tarafından yaptırılan 10 tesisin toplu açılışına katılmak üzere dün Şanlıurfa’ya geldi. Saat 14.00’te Topçu Meydanında olması gereken Erdoğan, 2,5 saatlik rötar yaparak saat 16.30’da topçu meydanında oldu. Konuşmasının başında Taksim meydanındaki saldırıya değinen Erdoğan, saldırıyı nefretle kınadığını söyledi.

İKİ KEZ SİVEREK’İ ANDI

Sivereklilerin, uzun zamandır, kendisinden randevu talep ettiği, Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Şanlıurfa’daki Topçu Meydanındaki konuşmasında iki kez Siverek’i andı. Erdoğan, Siverek’te bulunan ve uzun zamandır restore edilmeyi beklenen Hamidiye Camisinin kendi iktidarları döneminde restore edildiğini kaydetti. Erdoğan, “Kimin kültür varlıklarına sahip çıktığı ortada, Siverek’te 1894 yılından kalma Hamidiye camisini biz restore ettik, Sadece Şanlıurfa’da ve Türkiye’de değil Moğolistan’dan, Bosna Hersek’e, Kudüs’ten, Kırım’a kadar nerede bize ait bir eser varsa onlara sahip çıktık onardık. Kimse bizim kadar sahip çıkmadı ilgilenmedi.” dedi

Gap projesine de değinen Erdoğan, Gap’ın tamamlanmasıyla birlikte Siverek’in suya kavuşacağını söyledi.

Harran Üniversitesinde açılış törenine katılan Başbakan ve beraberindeki heyet saat 19.30 sıralarında karayolu GAP havaalanına gidip Ankara’ya döndü.

Siverek Gençlik Haber














Bu haber 3512 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü