BAŞBAKAN YARDIMCISI CEMİL ÇİÇEK'İN OĞLU SİVEREK'TE ASKER

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen’in, Meclis Genel Kurulu’nda, “Bakan çocukları Uludağ’a, Kartalkaya’ya, bizimkiler Cudi’ye, Gabar’a” sözleri, Bakanların, oğullarının

BAŞBAKAN YARDIMCISI CEMİL ÇİÇEK'İN OĞLU SİVEREK'TE ASKER
08 Aralık 2007 - 12:43
nerede askerlik yaptığı konusunda birbiri ardına açıklama yapmalarına neden oldu. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, oğlunun Şarlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, kendi oğlunun da Ağrı’da askerlik yaptığını açıkladılar.
2008 yılı bütçesinin Meclis Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri sırasında konuşan Çiçek, Sevigen’in sözlerine sert tepki gösterdi. Çiçek, silah altına alınacak gençlerin nerede, hangi sınıfta ve ne kadar süreyle görev yapacaklarını TSK’nın bilgili birimlerinin objektif bir şekilde belirlediğini ifade etti.
-“BAKAN OLMAM ETKİLEMEDİ” -
Çiçek, “Ben çok açık olarak söylüyorum. Benim bir oğlum var. Çekti gitti Siverek’te sekiz ay görevini yaptı geldi. Bu bir lütuf değildir, bir vatan görevidir. Kız yeğenim öğretmenliğini, iki buçuk sene Şırnak-Cizre’de, iki buçuk sene de Batman’da yaptı. Amcası Bakan’dır, milletvekilidir ama bu hiçbir şey ifade etmedi” dedi.
Çiçek, bir başka Bakan’ın, Jandarma Genel Komutanlığı kendisine bağlıyken, kardeşinin “öz çocuğunun” Çukurca hudut taburunda tam sınır çizgisinde görevini yapıp geldiğini söyledi.
Çiçek, “Bunlar ortadayken, sanki çocuklarımızı bu bölgelerden kaçırıyoruz, fakirin çocuğu oralara gidiyor demek, ortada somut bir delil olmadan böyle şeyler söylemek dışarıda yanlış anlamalara neden olur” dedi.
-“OĞLUM AĞRI’YA GİTTİ” -
Başesgioğlu, “Benim çocuğum Ağrı’da askerlik yaptı. Siyasetçi adanmış hayat demektir. Siyasetçi bu topluma hayatını adamayı göze almıyorsa, siyaset yapmayacak. Eğer ölümse, öncelik sırası bizdedir, fakir fukaradan önce ölüm sırası bizdedir” dedi.
Başesgioğlu, şehitlik gibi kutsal kavramlarla oynanmaması gerektiğini belirterek, “Terörden canımız yanıyor. Terörü burada çözelim” dedi.
Başesgioğlu, CHP’li Sevigen’in sert eleştirilerini de,”mahalle baskısı”na bağladı. Başesgioğlu, “Değerli kardeşim Sayın Sevigen bazı konulara temas etti. Aslında spora çok yatkın bir arkadaşımız. Ama onu bugün tansiyonu biraz yüksek gördüm. Biraz mahalle baskısı var herhalde. Rutin dışına çıktı bugün biraz. Beraber futbol oynadık, spora yatkın ve iyi bir sportmendir” ded

Bu haber 3233 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu