Başkan Yılmaz, işçileri 'kadro' konusunda bilgilendirdi

Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, bir araya geldiği taşeron işçilere 'kadro' konusunda bilgi verdi.

Başkan Yılmaz, işçileri 'kadro' konusunda bilgilendirdi
08 Şubat 2018 - 09:27





Destek Hizmetleri Müdürlüğünde taşeron işçilerle bir araya gelen Başkan Resul Yılmaz, 24 Aralık 2017’de KHK ile yayımlanan taşeron işçilerinin kadroya alınmasına ilişkin düzenleme hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.

Toplantıda taşeron düzenlemesine ilişkin işçilerin sorularını yanıtlayan Başkan Yılmaz, düzenlemenin hayırlı olmasını diledi. Toplantı sonrası açıklama yapan Yılmaz, "Temizlik işlerinde görevli kardeşlerimiz başta olmak üzere destek hizmetlerinde çalışan arkadaşlarımıza taşeron yasası ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdik. Sağ olsun arkadaşlarımız sahada çalışmalarını sürdürüyor. Bu anlamda ilçemizin temizliği olmak üzere Destek Hizmetleri olsun, elektrik birimlerinde çalışan arkadaşlarımız olsun, fevkalâde önemli hizmetlerde bulunuyorlar. Hem çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür ettim, hem de taşeron yasasıyla ilgili kimsenin bir haksızlığa uğramayacağını, hak eden herkesin mutlak suretle yasa kapsamında değerlendirileceği ve yasanın aradığı şartlara uygun bir şekilde kadroya geçiş işlemlerinin tamamlanacağını söyledim. Şimdiden kendilerine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Hükümetin taşeron işçilerle ilgili çok önemli bir düzenleme yaptığını vurgulayan Belediye Başkanı Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: "Hükümetimiz çok önemli bir düzenlemeye imza attı. Yıllardır işçi kardeşlerimizin beklediği, geçici sıfatıyla çalışan taşeronlarda istihdam edilen işçi kardeşlerimizin dört gözle beklediği bir yasal düzenlemeydi. Bu vesileyle başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimizin değerli üyelerine Siverek'teki taşeron işçiler adına şükranlarımızı sunuyoruz. Bizler de belediye olarak bu arkadaşlarımızın mağdur olmaması için her türlü tedbiri almış durumdayız. Tüm başvuruları aldık, arkadaşlarımız yasanın gerektirdiği incelemeleri yapıyorlar. İnşallah en kısa sürede tamamlamak suretiyle hakları kendilerine teslim edilecek. Hayırlara vesile olmasını diliyorum."

haber merkezi


Bu haber 2935 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü