BELEDİYE MECLİSİ AĞUSTOS AYI 1. OTURUMU YAPILDI

Belediye Meclis toplantısı 1. oturumu yapıldı

BELEDİYE MECLİSİ AĞUSTOS AYI 1. OTURUMU YAPILDI
04 Ağustos 2015 - 09:52

Siverek Belediyesi Ağustos Ayı olağan meclis toplantısında görüşülen maddelerin ardından 1. oturum tamamlanarak, kalan maddelerin ve komisyonlardan gelecek raporların görüşülmesi için yarına ertelendi.

Belediye Başkanı Resul Yılmaz başkanlığında meclis salonunda saat 10.00’da başlayan toplantıda gündem dışı söz alan meclis üyesi Cumali Bayram, son dönemlerde ülkede yaşanan gerginliğin sona ermesi gerektiğini söyledi.Bayram, "20 Temmuz Pazartesi günü Kobani’ye gitmek ve yaşanan acıları hafifletmek iradesini ortaya koyan ve ağırlıkla üniversiteli gençlerimizden oluşan sivil topluluğa yönelik Suruç’ta gerçekleştirilen saldırı ve devamında cereyan eden saldırılar; amasız, fakatsız, ancaksız insanlık dışı terör saldırısıdır. Barışa, demokrasiye, insanlığa karşı yapılan bu terör olaylarını şiddetle lanetliyoruz. Bu menfur saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Tedavileri devam eden yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz"

Bayram konuşmasının devamında, "Suruç’ta gerçekleştirilen terör saldırısı ve daha sonrasında gerçekleşen terör saldırıları sonucu ölümle tanışanlar, bizim gençlerimiz, bizim insanlarımızdı. Millet olarak, acımız, yasımız ve teröre karşı tavrımız ortak olmalıdır. Acılarımızı yarıştırmayarak, acılarımızı paylaşmalı ve yasımızı birlikte tutmalıyız. Türkiye, milleti ve devletiyle acıları ortaklaştırma, kardeşlik ve birlik potasında birlikte yaşama tavrını ortaya koyacaktır. Çanakkale ruhunu bir kez daha tescilleyerek, gerçekleştirilen terör saldırıları ve ölen insanlarımız üzerinden toplumsal gerginlik, ötekileştirme, çatışma ve kutuplaştırma söylemlerinin milletimizce boşa çıkarılacağına yürekten inanıyoruz"

Şanlıurfa – Siverek karayolu üzerinde bulunan mülkiyeti Siverek Belediyesine ait olan ve atıl durumda bulunan yüzme havuzu ve tarihi Siverek kalesinde yapılacak çalışmalar hakkında görüşülen kararların ardından gündemde bulunan diğer maddeler görüşüldü.

Maddelerin görüşülmesi sırasında Belediye Başkanı Resul Yılmaz, tek amaçlarının ilçeye hizmet etmek olduğunu söyledi.

Meclis tarafından komisyonlara gönderilen raporların görüşülmesi için 1. oturumu kapatılarak, yarın 10.30’da yeniden toplanılmak üzere sona erdi.

Haber Merkezi


Bu haber 2123 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü