Bisikletçiler termik santrallere dikkat çekmek için pedal çevirdi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde TEMA gönüllüleri kömür ocakları ve termik santral tehdidine dikkat çekmek amacıyla pedal çevirdi.

Bisikletçiler termik santrallere dikkat çekmek için pedal çevirdi
11 Mayıs 2017 - 15:48

Siverek’te, Merkezi İstanbul’da bulunan Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğa Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) üyeleri, kömür ocakları ve termik santral tehdidine dikkat çekmek amacıyla pedal çevirdi.

Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Siverek Bisiklet Severler Topluluğu ve Siverek Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü antrenörleri işbirliğiyle düzenlenen bisiklet turuna yaklaşık 60 bisikletçi katıldı.

İlçenin üçgen park karşısında bulunan Cumhuriyet Meydanında başlayan bisiklet turu, Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi önünde sona erdi. Burada yapılan basın açıklamasını Siverek TEMA Vakfı İlçe Sorumlusu Ahmet Ağırman okudu. Ağırman, 24 bin futbol sahası büyüklüğünde tarım hektarının tehdit altında bulunduğuna dikkat çekerek, “Türkiye’nin tahıl ambarı Konya, Karaman kömür ocakları termik santral tehdidi ile karşı karşıya olması sebebiyle TEMA Vakfı, bu durumun gıda güvencesine ve tarımsal üretime vereceği zararlara dikkat çekmek üzere Türkiye çapında kampanya başlattık”

Ağırman, dünyadaki karbondioksit kirliliğinin yaklaşık üçte birinden fazlasının kömürlü termik santrallerden kaynaklandığını belirterek, “Ancak ne yazık ki kömür iklimi değiştiren en tehlikeli fosil yakıtıdır. Bu tehlikenin yaratacağı trajedi bundan çok daha fazladır. Kömüre bağımlı ülkeler yüzünden gezegenimizin iklimi hızla değişiyor. Türkiye’de bu bağımlı ülkelerden biri olmaya adaydır. Kömüre bağımlı olan ülkeleri bekleyen bazı acı gerçeklerden bir kaçının; toprağın ve suyun zehirlenmesi, olası asit yağmurları ve erozyondur. Bu tur farkındalık çalışmaları ile ülkemizin kömüre bağımlı bir ülke olmaması açısından toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğini amaçlıyoruz”

Siverek ilçesinde yapılan çalışmalara destek veren Kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Ağırman, bu tür etkinliklere devam edeceklerini belirtti.

Siverek Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu yaptığı açıklamada, “İklim değişikliği ve hava kirliliğine bağlı sağlık riskleriyle mücadele aciliyet arz ediyor. Enerji, üretiminde kömür kullanımının aşamalı olarak azaltılması ve yeni açılacak kömür santrallerinin engellenmesi işinin toplumun sağlığı açısından bir zorunluluktur. İlçe Milli Eğitim olarak eğitim çalışanlarımıza ve öğrencilerimize TEMA Vakfı aracılığıyla çevre sağlığı konusunda işbirliğimizin aralıksız devam edecektir.

Kapanoğlu ‘Bisiklet turu etkinliğinden ötürü TEMA Siverek temsilciliğine teşekkür ederek memnuniyetini dile getirdi.

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 2560 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu