BOĞULAN MİLLİ SPORCU İÇİN 100 YTL'LİK DAVA

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAAdıyaman'da 2 yıl önce düzenlenen GAP Şenlikleri'nde Atatürk Barajı Gölü'ndeki triatlon yarışmasında boğularak ölen Gaziosmanpaşa Üniversitesi'ne

BOĞULAN MİLLİ SPORCU İÇİN 100 YTL'LİK DAVA
28 Aralık 2007 - 22:24
bağlı Tokat Spor Akademisi öğrencisi 19 yaşındaki Ali Esmer için ailesinin açtığı 100 bin YTL'lik davanın ilk duruşması yapıldı. Esmer'in babası İbrahim Esmer, davanın sonuna kadar takip edeceğini söyledi.
      11 Eylül 2005'te Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde yapılan triatlon yarışması sırasında, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün lisanslı sporcusu 20 yaşındaki Menderes Çoban ile Ali Esmer Atatürk Barajı Gölü'nde boğularak ölmüştü. Yaşanan facianın ardından Ali Esmer'in Şanlıurfa'daki ailesi, ihmalleri olduğu gerekçesiyle Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Adıyaman Valiliği, Kahta Kaymakamlığı ile Triatlon Federasyon Başkanlığı aleyhine 100 bin YTL'lik maddi ve manevi tazminat davasını açtı. Şanlıurfa İdare Mahkemesi'nde görülen ilk dava duruşmasına baba İbrahim Esmer, Ali Esmer'in 8 yıl antrenörlüğünü yapan Abdullah Yılmaz, dava avukatı Muzaffer Dirier ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü avukatı Coşkun Deren, duruşmada hazır bulundu. Mahkeme Başkanı Zafer Zincirci ile Hakim Kasım Taştan ile İsmail İzgördü heyetinde söz alan avukat Coşkun Deren, söz konusu olayın tek sorumlusu ölen sporcunun olduğunu iddia etti. Avukat Deren, mahkeme heyetine yaptığı savunmada, " Spordan sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’nin bizzat kendisinin verdiği talimat üzerine inceleme yapıldı. Yapılan incelemenin ardından bu olayda sorumlu bulunmadığını, sporcunun kendi yetersizliği nedeniyle boğularak hayatını kaybettiğini, bu olayda haksız bir şekilde tazminat davasının açıldığını" söyledi. Mahkeme heyeti avukatları dinlemesinin ardından davayı dosyasındaki eksikliklerin giderilmesi için erteledi.
      Mahkeme çıkışında gazetecilere açıklama yapan antrenör Abdullah Yılmaz, “GAP Su Sporları Şöleni2nde yapılan triatlon yarışmasında ne yazık ki 2 sporcumuzu kaybettik. Bunlardan bir tanesi Ali Esmer, benim kendi sporcumdu. Onu ben 8 yıl çalıştırdım. 2000 metrede Gençler Türkiye Şampiyonuydu aynı zamanda Milli atletimizdi'' diye konuştu.
      Bakan Mehmet Ali Şahin’nin bu olayın tek sorumlusunun sporcu olduğunu söylemesine üzüldüklerini kaydeden Abdullah Yılmaz, şunları söyledi:
      “Olay günü yeterli önlemler alınmadığı için, feribotun, kayığın, yeterince dalgıcın bulunmaması nedeniyle sporcunun ailesi maddi ve manevi tazminat davası açtı. Ben de bu davayı izlemek için Tokat’tan geldim. Ailesinin bu acısının lehine sonuçlanacağına umut ediyorum. Olay günü 10 sporcu tehlike atlattı. Orada Vapurun pervanesi suyun dengesini bozuyor. Atatürk Barajı elektrik üretiyor. Alttan akıntı olduğu için suyu çekiyor. Yine orada şamandıra yoktu. Kayık yoktu tatlı su bu yarışın yapılması için çok elverişli değildi. 10 kişi girdap oluşturduğu için tehlike atlattı. 8 sporcu kurtarıldı. 2 sporcunun ölmesi ihmal olduğunu gösteriyor. Ölen sporcularımız ellerini kaldırarak bizi kurtarın diye seslenmişlerdir.'' Ölen sporcunun babası İbrahim Esmer ise “Biricik yavrumu götürdüler gitti. Benim yüreğim yanıyor. Şanlıurfa’yı tapu etseler üstüme oğlumu geri getiremez. Ama ben oğlumu hakkını arıyorum. Bu dava için bakanımız Mehmet Ali Şahin’e kadar çıkacağım'' diye konuştu.

Bu haber 3591 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek