BOMBACILARA 114 YIL HAPİS İSTENDİ

Ali LEYLAKŞanlıurfa'da 1 polis memurunun şehit edildiği, 1 polis memurunun da yaralandığı bombalama eylemini gerçekleştirdikleri gerekçesiyle yargılanan 3 sanık hakkında toplam 4 ağırlaştırılmış müebbetle 114 yıl hapis cezası istendi. Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, savcı sanıklarla ilgili müta

BOMBACILARA 114 YIL HAPİS İSTENDİ
10 Nisan 2007 - 16:54
mütalaasını mahkeme başkanlığına sundu. Mütalaada, sanıklardan Mehmet Acar'ın terör örgütünden aldığı talimat doğrultusunda devlet dairelerine, toplu taşıma araçlarına ve güvenlik güçlerine yönelik eylem yapmak üzere memleketi Şanlıurfa'ya geldiğini, burada ağabeyi sanık Abdulkadir Acar ile eylem yaptığı eniştesi Mehmet Salih Çellik'in evinde kaldığı belirtildi. Sanığın, eniştesi olan diğer sanık Çellik ile 17 Eylül 2005 tarihinde Ahmet Yesevi Mahallesi'nde polis otosuna yönelik bombalı ve silahlı saldırıda bulunduğu belirtilen mütalaada, saldırı sonucunda otoda bulunan polis memuru Ömer Gürsoy'un şehit olduğu, Murat Çeven'in ise yaralandığı kaydedildi.

Savcı, sanık Acar'ın ''Devletin birliğini ve düzenini bozmak'', ''Bir kamu görevlisini yerine getirdiği görev nedeniyle öldürmek'', ''Bir kamu görevlisini de yerine getirdiği görev nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs etmek'', ''Ruhsatsız patlayıcı bulundurmak'', ''Sahte nüfus cüzdanı bulundurmak'', ''Ruhsatsız tabanca bulundurmak ve taşımak'' ve ''Kamu malına patlayıcı madde ile zarar vermek'' suçlarını işlediğini bu nedenle 2 ağırlaştırılmış müebbet ile 52 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Savcı mütalaada, sanığın yapmış olduğu eylemlerden dolayı herhangi bir pişmanlık duymadığını belirterek, şu ifadelere yer verdi:
''Sanığın geçmişi, sosyal ilişkileri, fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışı, cezanın; sanığın geleceği üzerindeki olası etkileri nazara alındığında, sanığın yapmış olduğu eylemlerden dolayı herhangi bir pişmanlık göstermediği anlaşıldığından TCK'nın 62. maddesinin uygulanmaması talep edilir''.

Mütalaada, diğer sanık Mehmet Salih Çellik hakkında da 2 ağırlaştırılmış müebbet ile 47 yıl hapis cezası istendi. Savcı, sanık Abdulkadir Acar'ın, kardeşi sanık Mehmet Acar'ı terör örgütü PKK üyesi olduğunu bildiği halde evinde barındırdığı, polis otosuna yönelik gerçekleştirilen saldırının ardından yaralanan sanık Çellik ve Acar'ı evinde sakladığı gerekçesiyle terör örgütü PKK'ya yardım etmek suçunu işlediğini belirterek, TCK'nın 314/2. maddesi uyarınca 15 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.
Mütalaada, tutuksuz yargılanan M.E ile sanık Abdulkadir Acar'ın eşi S.Acar'ın ise beraatına karar verilmesi istenildi.


'Töre masumu öldürmez'miş
Şanlıurfa Kültür Müdürü dizi çeken bir şirkete resmi yazı yazıp töre cinayetinin tanımını yaptı.

Bu haber 2397 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu