ÇELİK: SOKAKTAN MEDET UMUYORLAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik bir otelde düzenlediği basın toplantısında, 30 Mart secim sonrası yaşanan olayları değerlendirdi. Çelik BDP'yi kastederek, sandıktan çıkmayanların sokaktan medet umar hale geldiklerini ifade etti.

ÇELİK: SOKAKTAN MEDET UMUYORLAR
03 Nisan 2014 - 12:30

ŞANLIURFA-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, düzenlediği basın toplantısında, 30 Mart secim sonrasında BDP’lilerin çıkardığı gerginlik ve sokak olaylarını değerlendirdi.

Bakan Çelik yerel seçimler sonrası Şanlıurfa'da yaşanan olaylar hakkında açıklamalarda bulundu. Çelik, “Milletimiz bir kez daha demokrasiden güvenden kalkınmadan yana oy kullandı” dedi.

Seçim yarışı sona erdiğini belirten Bakan Çelik, BDP’yi kastederek, milletin söyleyeceğini söylediğini ancak Şanlıurfa’nın bazı ilçelerinde de sandıktan çıkmayanların sokaktan medet umar hale geldiklerini ifade etti.

Çelik daha sonra, “Milletimiz adlarında barış ve demokrasi olanların ise icraatları son 2-3 gün çok net bir şekilde ortaya çıktı. Seçimlerin ardından özellikle Birecik, Ceylanpınar ve Viranşehir’de yaşananlar sandık sonuçlarını ve millet iradesini hazım edemeyenlerin hezeyanlarıdır oysaki seçmenin kararına saygı duymak hepimizin göreviydi” dedi.

Seçim sonuçlarına itiraz edilecek yerler sokaklar olmadığını ifade eden Bakan Çelik, ” Hakkınız var hukuk devletinde itirazınızı yapınız hakkınız varsa hakkınızı alırsınız. İtirazı da beklemeden Birecik adeta caddeler ve sokaklar tarumar ediliyor.” diye devam etti.

Şanlıurfa’daki olayların yanlış yansıtıldığını dile getiren Çelik, “Türkiye kamuoyu yanıltılmaya çalışılıyor. Sanki Birecik’te, Ceylanpınar’da ve Viranşehir’de farklı şeyler oluyor da yani burada sanki hükümetin gücü kullanılıyor da sanki hükümetten yana iktidardan yana bazı şeyler oluyormuş gibi yanlış bilgilendirmeler yapılıyor burada açıkça ifade ediyorum hukuki süreçleri tamamlamadan hak arama süreçleri tamamlamadan tahribe koyulmuş olan bir yöneliş var, yönlendirmeler var ve ne yazık ki vatandaşımızın onlraca iş yeri gerek Birecikte gerekse Ceylanpınar’da gerekse Viranşehir’de kamu binalar tahrip olmuş bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

Bu ilçelerde savaşa değil seçime gidildiğini hatırlatan Çelik, “Yapılan seçimde birileri belediye başkanı olacak. Kim belediye başkanı olursa hukuk çerçevesinde hepimizin onlara başarı dileklerimizi iletmemiz gerekiyor. Yaşanan hadiseleri bütün Türkiye’ye belli çevrelerin yanlış aktarrmasına rağmen BDP mensup olan arkadaşların gereksiz yere tahrik edilmeleri neticesinde bu olaylar yaşanmıştır. Hiçbir Ak Parti’li seçimi kaybetse de kazansa da bu olaylara karışmamıştır” ifadelerini kullandı. Çelik son olarak Şanlıurfa Belediye Başkan Adayı Osman Baydermir’e göndermede bulunarak, “İlgili partinin belediye başkan adayının dün ibretle konuşmalarını dinledim. Şanlıurfa’da kazanan adaylara, yetkililere ağza alınmayacak hakaretlerini aynen kendisine iade ediyorum. Biz kendisinin Diyarbakır’da ne hizmetler yaptığını çok iyi biliriz. Diyarbakır’da vaat ettiği projelerin hiçbirini bu 10 yıl içerisinde gerçekleştirememiştir. Urfa’ya gelerek bur da adeta kuzu postuna bürünerek çok farklı bir görüntü arzzetmiş. Seçim biter bitmezde gerçek kimliği ortaya çıkmıştır.” Dedi.

(Sedat Kuşulay-İLKHA)


Bu haber 3785 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı