Cep telefonuna gelen mesaja tıklamak 71 bin liraya mal oldu

​Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde cep telefonuna gelen mesaja tıklayan vatandaş 71 bin lira dolandırıldığını ileri sürdü.

Cep telefonuna gelen mesaja tıklamak 71 bin liraya mal oldu
31 Mayıs 2020 - 13:50

Siverek ilçesi Güney Mahallesi'nde ikamet eden asgari ücretli özel bir şirkette çalışan 3 çocuk babası Mehmet İpekli, cep telefonuna gelen "20 GB internet kazanmak için tıklayın" mesajına tıkladıktan sonra, banka ve kredi kartı bilgilerinin dolandırıcıların eline geçtiğini ve 71 lira dolandırıldığını ileri sürdü.


İpekli “Bayramdan bir gün önce cep telefonuma bir mesaj geldi. O mesajı tıklamamın ardından bütün hesap bilgilerim dolandırıcıların eline geçti. Adıma 40 bin lira kredi çekmişler. 60 ay vadeli olarak çekildiği için kredinin üzerine 28 bin lira da faiz gelmiş. Ayrıca banka kartı ve kredi kartlarımdan da para çekmişler. Şu an çok mağdur durumdayım. Bir banka nasıl olurda benim onayım olmadan hesabımdan para çekilmesine onay veriyor. Normalde kredi çekmek için anne kızlık soy ismine kadar dünya kadar soru soruyorlar. Benim anlamadığım nasıl bu kadar kolay kredi verebiliyorlar.” şeklinde konuştu.


Mağduriyetinin giderilmesini isteyen İpekli, “Farkına vardıktan sonra karakola başvurdum. Suç duyurusunda bulundum. Kredi veren bankadan davacı da olacağım. Ben asgari ücretle çalışıyorum, bunu nasıl ödeyeceğim. Devlet yetkililerinden yardım bekliyorum. Sadece ben mağdur değilim benim gibide mağdur olan insanlar var. Dolandırıcıların bir önce bulunmasını ve hak ettikleri cezayı almalarını istiyorum.” diye konuştu.


Mağdurun kuzeni Hüseyin İpekli ise Mehmet'in 71 bin lira dolandırıldığını ifade ederek, “Mehmet İpekli’nin amcası oğluyum. Amcam oğluna bayramdan bir gün önce bir mesaj geliyor. Bu mesaja tıkladığı zaman dolandırıcıların amcam oğlunun bütün banka bilgilerini ele geçiriyorlar. Dolandırıcılar, mobil hesabında bulunan 3 bin lirayı çekiyorlar. Ayrıca bu da yetmezmiş gibi 40 bin lira kredi çekiyorlar. Bu 40 bin lira faizi ile birlikte 68 bin lira oluyor. Toplamda ise 71 bin lira oluyor. Bu şekilde amcam oğlum mağdur ediliyor. Mağdur kişi zaten asgari ücretle bu parayı nasıl ödeyecek. Bir bankayı aradığımız zaman bilgileri teyit etmek için anne kızlık soy ismini bile soruyor. Bir banka bu şekilde bir krediyi bu şekilde kolay verebiliyor.” dedi. (İLKHA)


Bu haber 13435 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...