CEZA DEĞİL SEVGİ VERİLMELİ

Sömestır tatilinin yaşanacağı, öğrencilerin bir dönemlik gayretlerinin sonuçlarını görecekleri ara dönem öncesi uzmanlar velilere yönelik açıklamada bulundu.Eğitim Bilimleri Uzmanı – Rehber Öğretmen Ferat DALAMAN, Karne öncesi velilere yönelik yaptığı açıklama da; Karne notları sadece

CEZA DEĞİL SEVGİ VERİLMELİ
26 Ocak 2007 - 19:28
bir durum tespitidir. Öğrencinin her yönüyle başarı ya da başarısızlığı değildir. Sadece bir dönemlik eğitim – öğretimin nasıl gittiğinin göstergesidir. Bunu çok iyi bilmemiz ve kabullenmemiz gerekir. Öğrenciler karnelerindeki notlara bakıp üzülebilirler bu gayet doğaldır fakat anne ve babalar olarak bizim bu durum karşısında öncelikle onların duygu ve düşüncelerini çok iyi anlayabilmemiz gerekir. Aksi durumda çocukların içersinde bulundukları olumsuz ruh halini daha da kötü bir düzeye çekmiş oluruz.
Dalaman, “Çocukların tamamının saf ve tertemiz duygularla her zaman kendilerine tüm olanakları sağlayan ebeveynlerini çok güzel bir karneyle ödüllendirmek isterler. Ancak bazı etkenlerden ötürü bunun sağlanamadığını hissettiğinde ya da gördüğünde aşırı bir kaygı durumunu yaşamaya başladığını” ifade ederek; maalesef birçok anne-baba, çocuk karneyi getirdiği zaman sanki dünyanın sonuymuş gibi bir ruh halini takınmakta ve bunu da çocuğa yansıtmaktadır. Oysaki söz konusu çocuğun elindeki karnenin sadece bu günkü değil bu güne kadarki tüm günlerinin bir toplamı olduğunu unutarak davranmakta ve çoğu kez de farkında olmadan çocuğun gelecekteki güzel ve başarı dolu geçebilecek günlerinin de önünü tıkamaktadır.
Öğrencilerimize yapabileceğimiz en güzel yardım; onların içinde bulundukları ruh halini anlayarak, her zaman destekleyicileri olduğumuzu göstermek ve olumsuzlukların da düzelebileceğine onları inandırmaktır.
Bu haber 2977 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü