ÇORUM MİLLETVEKİLİ YILDIRIM SİVEREKLİLERDEN ÖZÜR DİLEDİ

Haber MerkeziAK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım Hopa Olaylarını değerlendirirken kullanmış olduğu ifadelerin çarpıldığını ve farklı mecralara çekildiğini belirterek tüm Sivereklilerden özür diledi.

ÇORUM MİLLETVEKİLİ YILDIRIM SİVEREKLİLERDEN ÖZÜR DİLEDİ
08 Şubat 2012 - 12:01

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nda Hopa olayları konuşulurken, Ankara'da tutuklanan hukuk fakültesi öğrencilerine kötü muamele yapıldığı konusu gündeme geldiğinde AK Parti Çorum Milletvekili ve Alt Komisyon Başkanı Murat Yıldırım'ın "Öğrenciler Nereden Gelmiş Biliyor musunuz? Siverek'ten" demesi üzerine, Sivereklilerin tepkilerini toplayan Yıldırım, kullanmış olduğu ifadenin çarpıtıldığını ve farklı mecralara çekildiğini söyleyerek konu hakkında basın açıklamasında bulundu.


İŞTE BASIN AÇIKLAMASI TAM METNİ

Hopa ve bağlantılı olaylarda adı geçen bir tutuklunun durumunu ifade etmek maksadıyla söylenen bir söz çarpıtılarak tamamen benim ifademin kastı dışında bir mecraya sürüklenmiştir. Gazetelere “Siverekli olmak suç mu?” başlığıyla tamamen kastı dışına çekilerek yansıtılmıştır. Sözlerimi çarpıtanları kınıyorum. Bu işi siyaset adına yapan kişilerin ülkemize ne büyük zarar verdiklerini kendilerine hatırlatmakla yetiniyorum.

Söylenildiği ortamdaki herkesin çok net anladığı sözümün bu şekilde çarpıtılması, ülkemiz barışına, dostluk ve kardeşliğine karşı düzenlenen sayısız komplodan biridir.Sözüm çarpıtılarak kullanıldığı için haliyle Siverek doğumlu yada bağlantılı insanlarımız bundan alınmışlar ve doğal olarak tepki göstermişlerdir. Bu tepkiyi tamamen anlayışla karşılıyorum. Bu olaydan ancak duyarlı bir vatandaşımızın bizi araması ve ilçe başkanımızın ziyareti ile haberim olmuştur.

Hayatım boyunca insanlarımızın birlik ve beraberliğini savunmuş, inanç birlikteliğine, kardeşliğe vurgu yapmış, ırkçılığın her halini ayaklar altına almış ve bunu her daim ifade edip hayatını bu yolda vakfetmiş bir kişi olarak böyle bir zannın altında kalmış olmaktan büyük rahatsızlık duydum. Öte yandan Siverek halkının ırkçılığa karşı bu kadar duyarlı bir davranış sergilemesi de beni ziyadesiyle memnun etmiştir. Irkçılığa karşı bu duyarlılık kardeşliğimize halel getirmek isteyenlere karşı da bir cevap niteliğindedir. AK Parti kadroları olarak siyasetimizde de her daim vurguladığımız gibi dinsel, bölgesel ve etnik ayrımcılığın sonuna kadar karşısındayız.

Sözlerim farklı bir mecraya sürüklenerek yansıtılmış olsa da bunun sorumluluğu şahsıma aittir. Rabbim sözümü çarpıtanları da, bu çarpıtmayı alıp haksız ve adaletsizce kullananları da bilmektedir. Bu durum her ne şekildegerçekleşmiş olursa olsun çok değerli Siverek halkının kırılmasına vesile olduğum için kendilerinden özür diliyor, haklarını helal etmelerini istiyorum.
Selam ve muhabbetlerimle.

Murat YILDIRIM
Çorum Milletvekili
Türkiye-Filistin Dostluk Grubu Başkanı
Ceza ve tutukevleri İnceleme Kom. Bşk.
AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3816 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü