Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfa'da halka seslendi

Şanlıurfa’da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, arife günü Suruç’ta yaşanan olayla ilgili açıklamalarda bulunarak, “Suçlular adalet önünde hesap verecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfa'da halka seslendi
20 Haziran 2018 - 19:36

Partisinin Şanlıurfa’da düzenlediği mitingde konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suruç’ta yaşanan kavgayla iliği açıklamalarda bulunarak, meydana gelen olayın güvenlik güçleri tarafından ve savcılık tarafından ayrıca soruşturulduğunu ve suçluların adalet önünde hesap vereceklerini ifade etti.

Nevali otelin arkasında gerçekleşen mitingde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa’nın en çok Suriyeli sığınmacıları barındıran bir şehir olduğunu söyledi.

“Cerablus’a yaklaşık 200 bin Suriyeli kardeşimiz geri döndü”

Terörden temizlenen Cerablus’a yaklaşık 200 bin Suriyelinin geri döndüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizde en çok Suriyeli sığınmacıları barındıran şehrimiz Şanlıurfa’dır. Gösterdiğiniz kardeşlik için, Ensar duruşu için her birinize ayrı ayrı şükranlarımız sunuyorum. Sizlerin zor şartlarda bu fedakârlığı yaptığınızı biliyorum. Urfa sınırının hemen ötesi bir terör örgütünden, bir başka terör örgütüne devredildi. Dün DEAŞ varken orada kendilerini güvende hissetmeyenler bugünde kendilerini güvende hissetmedikleri için evlerine dönmüyorlar. Türkiye önce Cerablus’tan Elbab’a kadar olan kısmı, sonra da Afrin’i güvenli hale getirdi. Cerablus’a yaklaşık 200 bin Suriyeli kardeşimiz geri döndü. Şimdi Afrin’e dönmeye başladılar.” dedi.

“Kandil’de ki lider takımlarını imha ettik”

Amerika ile anlaşarak Münbiç’i güvenli hale getireceklerini söyleyen Erdoğan, “Şimdi Amerika ile anlaşarak Münbiç’i güvenli hale getiriyoruz. Münbiçli Arap kardeşlerimde topraklarına geri dönecekler. Aynı şekilde İdlip’te oluşturduğumuz 12 gözlem noktasıyla bu bölgenin de güvenli hale gelmesi için adımlar atıyoruz. Kuzey Irak’ta bölücü örgütün belini kıracak operasyonlarımız sürüyor. Şu anda kandile biniyoruz. İlk operasyonumuzu 20 uçakla yaptık ve 10 önemli noktayı kandilde vurduk. İkincisinde; toplantı halinde olan Kandil’de ki lider takımlarını imha ettik. Bunların ardından sıra Urfa’nın yanı başındaki yerlere geliyor. Allah’ın yardımıyla yakında buraları da teröristlerden arındırıp asli sahibi olan Arap, Kürt ve Türkmen kardeşlerimize teslim edeceğiz. Böylece Şanlıurfa’daki Suriyeli kardeşlerimizin de evlerine dönmelerini sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde Suruç’ta yaşanan kavgayla ilgili de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, meydana gelen olayın güvenlik güçleri tarafından ve savcılık tarafından ayrıca soruşturulduğunu ve suçluların adalet önünde hesap vereceklerini belirtti.

“Olay güçlerimiz ve savcılığımız tarafından soruşturulmaktadır”

Türkiye Cumhuriyetinin bir hukuk devleti olduğunu ve bu olayın aydınlatılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçtiğimiz günlerde Suruç’ta yaşanan elim hadisede hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Milletvekilimize ve ölenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hadise güvenlik güçlerimiz ve savcılığımız tarafından ayrıca soruşturuluyor. Her şey ortaya çıkarılacak ve suçlular adalet önünde hesap verecektir.” şeklinde konuştu.

(Hüseyin Sayhar, Mehmet Demir-İLKHA)

Kaynak: https://ilkha.com/haber/78146/suclular-adalet-onunde-hesap-verecektir


Bu haber 5198 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor