DEDAŞ İLE MAHALLE SAKİNLERİ ARASINDA GERGİNLİK

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Tedaş görevlileriyle vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı.Gerginlik üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi,zırhlı araç ve toma sevk edildi.

DEDAŞ İLE MAHALLE SAKİNLERİ ARASINDA GERGİNLİK
19 Kasım 2015 - 06:37

Dicle Edaş'ın evlerin içerisinde bulunan elektrik sayaçlarını sokaklardaki panoya taşımak istemesi üzerine mahalle sakinleri ile Dicle Edaş görevlileri arasında gerginlik yaşandı.

Evlerde bulunan sayaçların sokakta kurulacak olan panolara alınmasına tepki gösteren vatandaşlar, "Dedaş bize güven miyor mu ? Onlar bize güvenmiyorsa biz neden onlara güvenelim ? "

Sayaçların panoya alınmasıyla Dedaşın yüksek faturalar çıkaracağını iddia eden mahalle sakinleri bu duruma tepki gösterdi.Uygulamanın sadece Şanlıurfa'da olması ve ilk olarakta Siverek'te başlatıldığını iddia eden vatandaşlar Dedaşın bu uygulamadan vazgeçmesini istiyor.Vatandaşlar Dedaş'ın mahalleye polis yığmasına da tepki gösterdi.

Gülabibey Mahalle Muhtarı İbrahim Çetin, "İnsanları bu kadar mağdur etmenin hiç bir anlamı yoktur. Dedaş Müdürü mahallemize gelmiş bize diyor ki ben istersem burdaki yüksek gerilim hatlarını da söker götrürüm diyor. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değilmiyiz. Dedaş fakir fukaraya zulüm yapmaktadır. Mahalle sakinlerimiz 12 ayın sadece 4 ayında burda kalıyorlar. adam çoluk çoğuyla mevsimlik işçi olarak gitmesine rağmen evinin kapısı kapalı olduğu halde adama 4-5 milyar ceza kesiliyor. O insanlar bu parayı nasıl kazanıyor, biliyorlar mı?Sayaçların direklere çıkarılması Türkiye Cumhuriyeti yasasında kanunda nerde yazılıysa bize göstersinler, biz görevlilerin önüne düşelim bu işi halledelim.Bir damla yağmur yağdığında biz elektrik görmüyoruz.Sayın cumhurbaşkanımız 3 dakikadan fazla elektrik kesintisi olduğunda Dedaşa dava açın diyor. Biz ise Dedaşta muhatap bulamıyoruz.Birileri Dedaş için Siverek'i Diyarbakır, Silvan ve Cizre gibi yapmaya mı çalışıyorlar. Silvan olmasını istiyorlarsa buraya polisin gelmesine gerek yok, biz Silvan yaparız"


Bu haber 2857 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek