DİN-BİR-SEN'İN ÜÇ AYLAR VE KANDİL MESAJI

Din-Bir-Sen Siverek Şube Başkanı Mahmut Bozkuş üç aylar ve Regaib kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

DİN-BİR-SEN'İN ÜÇ AYLAR VE KANDİL MESAJI
30 Nisan 2014 - 06:03

Din-Bir-Sen Siverek Şube Başkanı Mahmut Bozkuş üç aylar ve Regaib kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Mesajda şu ifadelerde bulunuldu.

Üç ayların feyizli, bereketli olan manevi iklimine yeniden kavuşmanın sevinciyle Rabbimize hamd ediyor, Peygamber Efendimiz (s.a.s.)' salat ve selam ediyoruz.

Rabbimizin rahmetinin sağanak halinde alemlere tecelli ettiği, bu rahmetiyle biz kullarını affına mazhar kıldığı manevi bir iklimin içine girmenin sevincini yaşıyoruz. Kur'an ayı Ramazan-ı Şerifin müjdecisi olan üç ayların bereketinden memleketimizin milletimizin ve tüm insanlığın olabildiğine istifade etmesini yüce yaratanımızdan diliyorum.

Cenabı Allah bazı zaman dilimlerini biz kullarını affetmek için bizlere bir fırsat gibi sunmuştur. İnsan olarak bizler de dünya meşgaleleri nedeniyle bazı hassasiyetlerimizi yitirebiliyoruz, üç ayların feyzinden olabildiğine istifade edebilmek için muhasebemizi yapabilmek bir kazanç olacaktır.

Peygamber Efendimizin bizlere öğrettiği şu duayı gönülden arzu ediyorum: “Allah'ım! Recep ve Şabanı bize mübarek eyle ve bizi Ramazana kavuştur."

Diğer taraftan, İslam coğrafyasında cereyan eden savaşların sonucu müslümanların gözyaşları ve kanları dökülürken, Mısır'da demokrasi ile seçilen bir yönetimin iradesine ipotek koyup, haksız gerekçelerle mahkum edilen müslüman kardeşlerimize yapılan zulmün yanında yer alan arap şeyhlerini ve yandaşlarını büyük bir şiddetle kınıyorum.

Mübarek üç ayların ve Regaib Gecesi'nin insanlara referans olarak verilen İnşirah Suresi'nde, "Elbette zorluğun yanında bir kolaylık vardır. Gerçekten, zorlukla beraber bir kolaylık daha vardır." (İnşirah Suresi:5-6) buyurmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Siverek İlçemiz olmak üzere, ülkemiz, ve islam alemine huzur ve mutluluk getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ederim.

SİVEREK DİN-BİR-SEN ŞUBE BAŞKANI MAHMUT BOZKUŞ

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2433 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü