Diyanet Bir-Sen: Camilerin sorunları çözülmelidir

Diyanet Bir-Sen Siverek Temsilcisi Mahmut Bozkuş Camiler ve din görevlileri haftası münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Diyanet Bir-Sen: Camilerin sorunları çözülmelidir
04 Ekim 2018 - 08:26

BASIN AÇIKLAMASI TAM METNİ

Camiler ve din görevlilerin önemini ve saygınlığı önemsek amacıyla, Diyanet İşleri Başkanlığınca 1986 yılından itibaren camiler ve din görevlileri haftası olarak kutlama yapılmaktadır. Belirli gün ve haftalarımızdan birisi olan Camiler ve Din görevlileri Haftası her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında yapılmaktadır. Camiler sadece ibadethane yeri olarak değil, sevginin dayanışma ve yardımlaşmanın yapıldığı kardeşçe paylaşmanın eşit dağıtıldığı ve hukukun hakim olduğu mekanlar aklımıza gelmelidir. İnsanları camiye davet etmek dinimizin vaaz geçilmez bir unsuru olmakla beraber yüce Mevlana katından en faziletli bir ibadettir." İnsanları Allah’a davet eden, güzel amel işleyen ve ben Müslüman’ım diyenlerden daha güzel sözlü kim olabilir?’’(Fussilet 33)

Camiler ve din Görevlileri Haftası etkinlikleri içerisinde kutsal kitabimiz Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma, sala, güzel ezan okuma, Din gönüllülerimizin motivasyon aşkını yükseltme, Cami cemaat ilişkileri içerisinde; Hastahane, huzur evleri, yetimhane mekanlarını ziyaret etmeli ve ihtiyaçları karşılanmalıdır.

Camilerimizin bütün eksikliklerini tamamlayıp dini duygularımızı ön plana çıkartmak suretiyle manevi atmosferimizi çalışır vaziyete getirip cami cemaat ilişkilerini en güzel ortama hazırlamaktır. Camilerimizi cemaatle buluşturmayı, kütüphane köşesini zenginleştirmeyi ve camilerimiz sadece ibadet yeri değil, peygamber aşkı ile suffe mektebini oluşturmayı hedeflenen mekanlarımız olmalıdır. Suffe mektebi İslam ümmetinin ilim öğrenme merkeziydi. Suffe ashabı; Hem savaşta, hem barışta peygamberimiz aşkıyla bir olup tüm zorluklar içerisinde beraber bulunuyorlardı.

Din görevlilerimiz, bütün duygu ve düşünceleriyle O’nun yolunu takip ederek, halkımızın hür iradesine ipotek koymaya çalışan gözü dünmüş şer odaklarının 15 Temmuz hain darbe kalkışmasını minarelerimizde yükselen salalarla engel olmuştur. Camileri kışlamız, minareleri süngümüz ilan ederek düşmanlara meydan okurcasına büyük bir kalkışmayı engellemiştir.

Camilerimizin gönüldeş bekçileri ve peygamber varisleri bu göreve geldikleri tarihten itibaren emekli oluncaya kadar bayram ve cenazelerinde, sünnet merasimi, düğün ve taziyelerinde, iyi ve dar gününde hep halkla iç içe olmuş, cami cemaat ve toplumun tüm yaşam ilişkileri içerisinde adalet, Ahlak, hukuk ve İslam’ın temsil ettiği barış ilkesinden taviz vermeden, İslam ümmetinin birlik ve beraberliğinde bulunarak kendilerine yakışan bir sıfatla her türlü ırkçılıktan ve bencillik anlayışından uzak bir düşünceyle hareket etmişlerdir. Bugün de bu güzel günün sevincini yaşamaktadırlar. Din görevlilere karşı daha temkinli, usul ve kaidelerle saygı gösterilmelidir.

Camilerimizde mevcut olan derneklerin görev ve yetkilileri, camii görevlilerinin işlerini yapmasına engel olmaması ve dernekleri din görevlileri üzerinde baskı aracı olarak kullanmaları için önlem alınması, ayrıca camii lojmanlarının durumları ele alınarak, eksikleri varsa giderilmeli ve yasalar çerçevesinde hareket edilmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, değerli meslektaşlarımızın, beş vakit namazlarına iştirak eden aziz milletimizin birlik ve beraberliğine her zaman katkı sağladığı unutulmamalıdır. Din görevlilerinin, iri ve diri bir çalışma azmi ile yekvücut olmasını diliyorum. İslam dini ve vatan uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Camiamızda görev yapan bütün din görevlilerinin Camiler Din Görevlileri Haftasını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını temenni ederim. “

Haber Merkezi


Bu haber 1998 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü