DİYANET-SEN: "SALDIRI MANEVİ DEĞERİMİZE YAPILMIŞTIR"

Siverek Diyanet-Sen Temsilciliği yayımlamış olduğu basın açıklaması ile Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne yapılan saldırıyı kınayarak yapılan saldırının halkın manevi değerlerine yapıldığına dikkat çekildi.

DİYANET-SEN: "SALDIRI MANEVİ DEĞERİMİZE YAPILMIŞTIR"
22 Kasım 2014 - 13:29

ŞANLIURFA- Siverek Diyanet-Sen Temsilciliği yayımlamış olduğu basın açıklaması ile Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne yapılan saldırıyı kınadı. Diyanet-Sen Siverek Temsilcisi Eyüp Etüş imzasıyla yayımlanan mesajda son zamanlarda ülkedeki barış ve kardeşlik ortamını hazmedemeyen kimi güçlerin eğitim kurumlarına saldırma cüretini gösterdiğine dikkat çekildi.

Açıklamada Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne yapılan menfur saldırıya vurgu yapılarak, “Son olarak ilçemizde bulunan Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi meçhul kişiler tarafından kapıları kırılmak suretiyle yakılmak istenmiştir. Karanlık odaklar tarafından yapılan bu saldırıda özellikle imam hatip lisesinin seçilmesi manidardır”

Açıklamanın devamında imam hatip okullarının önemine dikkat çekilerek, “Bu milletin kalkınmasında en önemli kurumlardan biri olan İmam Hatip Liselerine yapılan bu saldırılar, Müslüman olan halkımızın manevi değerlerine yapılan saldırılardır. Yavrularımızın geleceğinin inşa edildiği, bu kutsal yuvalara yapılan saldırıları hiçbir anlayış ve vicdan kabul etmez. Sağduyusuna her zaman güvendiğimiz Siverek halkının bu tür çirkin eylemlere geçit vermeyerek okullarına ve değerlerine sahip çıkacağına inanıyoruz. Bizler Diyanet-Sen olarak M.Akif İmam hatip Lisesine yapılan saldırıyı kınıyor, bu çirkin eylemi yapanların bir an önce yakalanmasını talep ediyoruz” denildi.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3329 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü