Doğal Şampuanların Faydaları

Doğal Şampuanların Faydaları

Doğal Şampuanların Faydaları
29 Nisan 2017 - 09:42

Süpermarketlerden alınan standart şampuanları kullanmak, vücudu sağlığı olumsuz etkileyebilecek birtakım kimyasal maddelere maruz bırakmak anlamına gelebilir. Saç derisine temas eden maddeler cilt tarafından emilerek direkt kana karıştığı için, şampuan seçimi yaparken içeriğine dikkat etmek, ve sağlık açısından risk oluşturabilecek maddeler barındıran ürünlerden mümkün olduğunca kaçınmak gerekir. Bu yazının konusu olan, günümüzde standart şampuanlara bir alternatif olarak her yaştan çok sayıda insanın tercih ettiği doğal şampuanlar da, içerdikleri bitkisel bileşenler ile daha sağlıklı ve faydalı bir saç bakımını mümkün kılar.


Doğal, bir başka deyişle organik şampuanların faydalarından birkaçını şu şekilde sıralayabiliriz:



  • Doğal şampuan çeşitlerinin ambalajları çoğunlukla %100 geri dönüşümlü materyallerden üretildiği için, doğaya zarar vermez.


  • Doğal şampuan kullanımında cildin alerjik reaksiyon gösterme veya tahriş olma ihtimali minimumdur.



Doğal şampuanların içeriğindeki vitaminler ile saç derisi doğal bir şekilde beslenir.



  • Bu ürünlerin düzenli bir şekilde kullanımıyla, vücut zararlı kimyasallardan olabildiğince uzak tutulmuş olur.

    Organik şampuanlar; aloe vera, biberiye, papatya, zencefil, lavanta gibi saç derisine ve saç tellerine faydalı olan çeşitli bitki özlerini, yağları ve vitaminleri içerir. İçeriğine göre saçları güçlendiren, kuru ve yıpranmış saçları onaran veya hacim veren çok sayıda organik şampuan çeşidi mevcuttur. Eğer siz de bu doğal ürünleri tercih etmek istiyorsanız, saçlarınızın yapısına, hacmine ve boya kullanımınıza göre uygun bir tanesini seçebilir, sağlıklı ve doğal bir şekilde saçlarınızın bakımını gerçekleştirebilirsiniz.

    https://www.ailemicinsaglik.com/sac-bakimi


Bu haber 5781 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü