Doğulu kadın da 'töre'yi savunuyor

15 yaşındaki Naile Erdaş'ın tecavüzle hamile kaldığı bebeğini dünyaya getirdikten sonra aile meclisi kararıyla öldürülmesi bölgedeki töre cinayetlerini yeniden gündeme getirdi. Altı ilde yapılan araştırmaya göre Doğu ve Güneydoğu'da kadınların

Doğulu kadın da 'töre'yi savunuyor
28 Ekim 2006 - 19:42
 önemli bir bölümü töre cinayetini savunuyor.
Kadın ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Birleşmiş Milletler Ortak Programı çerçevesinde, İçişleri Bakanlığı, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri desteğiyle 2006 başında töre cinayetleri konusunda altı ilde kamuoyu araştırması yapıldı.
Kars'ta onay yüzde 6
Van, Şanlıurfa, Kars, Trabzon, Nevşehir ve İzmir'de yapılan araştırmada "Ailenizden bir kız veya kadın ailenizin namusunu zedeleyecek bir davranış içinde olursa töreler gereği cezalandırılmalı mıdır?" sorusuna Şanlıurfa'da kadınların 26.8'i, Van'daki kadınların ise yüzde 13.7'si 'evet' yanıtını verdi. Şanlıurfa'daki erkeklerin yüzde 30.5'i, Van'da ise yüzde 23.1'i töre cinayetini onayladı.
Bu rakamlar Kars'ta kadınlarda yüzde 6, erkeklerde 15.7, Trabzon'da kadınlarda 2.6, erkeklerde 17.3, Nevşehir'de kadınlarda 1.1, erkeklerde 10.1 ve İzmir'de kadınlarda 1.1, erkeklerde 8.1 olarak oldu.
Bu haber 2849 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü