EVLENMİŞLER HABERLERİ YOK

Ali LEYLAKALMANYA'ya 4 yıl önce işçi olarak gitme umuduyla İstanbul Çatalca Deliklikaya Köyü Muhtarı 58 yaşındaki Ordu Aydın'ın sahibi olduğu hayali olduğu öne sürülen şirkete başvuran Şanlıurfalı 5 gencin

EVLENMİŞLER HABERLERİ YOK
18 Şubat 2007 - 16:20
dünyası karardı. Gençlerin, iş başvurusu için kendilerinden istenen belgelerle haberleri olmadan çoğu Rus olan kadınlarla evlendirildikleri ortaya çıktı. Şikayetçi olan Şanlıurfalı gençlerle aynı yöntemle kandırılan İstanbul'da yaşayan 5 kişi, normal hayatlarına dönebilmek için açılan kamu davasının sonuçlanmasını bekliyor.


Şanlıurfa'da oturan 32 yaşındaki Mustafa Ölmez, 2002'nin Aralık ayında İstanbul'daki bir arkadaşının tavsiyesi üzerine, yurt dışına göndermek için işçi aradığı ileri sürülen Arı İnşaat şirketi ile bağlantı kurdu. Şirketin, yurt dışına göndermek için çok sayıda eleman aradıklarını söylemesi üzerine Ölmez, kardeşi 28 yaşındaki Mehmet Emin Ölmez, arkadaşı 28 yaşındaki Ali Sürücü, Sürücü'nün kardeşi 27 yaşındaki Nezif Sürücü ve 22 yaşındaki Murat Çiftçi'ye konuyu açtı. 5 genç, iş bulma umuduyla Almanya'ya gitmeye karar verince, şirketin kendilerinden istediği vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdan fotokopileri ve aile nüfus kayıt örneklerini şirkete gönderdi. Almanya'ya gitmek için şirketten gelecek haberi beklemeye başlayan Mustafa Ölmez, 2003 yılının Şubat ayında ehliyet çıkarmak için gittiği Emniyet Müdürlüğü'nde, kimlik bilgileri güncellenirken yabancı uyruklu bir kadınla evli olduğunu fark etti.

10 KİŞİ YABANCI KADINLARLA EVLENDİRİLMİŞ

Yapılan incelemede, Ölmez ile birlikte evrak gönderen kardeşi ve arkadaşlarının aynı yöntemle yabancı uyruklu kadınlarla evlendirildiği ortaya çıktı. Mağdur olan gençlerin şikayeti üzerine, Çatalca'ya bağlı Deliklikaya Köyü Muhtarı Ordu Aydın'ın şebeke elamanları Hasan Köse, Osman Hızıroğlu, Muhammad Hatab ve Derya Hatab ile iş birliği içerisinde hareket ederek, gençleri yurt dışına işçi olarak götürme vaadiyle kandırıp, fotoğraf ve nüfus cüzdan fotokopileri ile yabancı uyruklu kadınlarla evlendirildikleri belirlendi. Bu kişiler hakkında, İstanbul Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açıldı.

EVLENDİRİLDİKLERİNDEN HABERLERİ YOK

Mustafa Ölmez, Mehmet Emin Ölmez, Ali Sürücü, Nezif Sürücü, Murat Çiftçi ile aynı yöntemle yabancı uyruklu kadınlarla evlendirildikleri ortaya çıkan İstanbul'da yaşayan Dursun Yaramış, İlhan Bozkurt, Alpay Bozkurt, İlhan Duran ve Serdal Biçer, 4 yıldan bu yana açılan kamu davasının sonuçlanmasını bekliyor.

Hayatlarında hiç tanımadıkları çoğunluğu Rus ve Azeri olan ve Türkiye'de fuhuş batağına sürüklendikleri iddia edilen Olga Jelez, Viorica Dumanseht, Şengül Bayız, Anahela Khadzhyoglo, Natalia Goraş, Olga Khadzhyoglo, Elena Taterli, Lemia Aziz, Tetyana Hebanova ve Olaksandra Ivanko ile evlenen gençler, yaşadıkları kötü günlerin sona ermesi için bir an önce boşanmak istiyor.

ADRES TESPİTİ YAPILAMIYOR

Bakırköy 8'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, haklarında, 'Cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak ve sahtecilik suçlarından' açılan davada zanlılar yargılanırken, mağdur olan ve boşanmak isteyen gençler ise resmi nikahlı eşleri bulunamadığı için bir türlü boşanamıyor.

Şanlıurfalı gençlerden Mehmet Emin Ölmez, yaşadığı olaydan çok utandığını ve kimsenin yüzüne bakamadığını söyledi. Bu olaydan sonra resmi nikahsız evlendiğini ve 1 çocuğunun olduğunu belirten Ölmez, ''Eşim ile evlenemiyorum. Nikahsız olarak yaşamaya devam ediyoruz. Davanın sonuçlanmasını bekliyoruz'' dedi.

Ehliyet çıkarmak için gittiği Emniyet Müdürlüğü'nde acı gerçeği öğrenince kahrolduğunu söyleyen Mustafa Ölmez ise, şunları söyledi:

''Bu olayın ardından evlendim. Allah'tan eşim akraba. Yoksa kimse bana kızını vermezdi. Ama başka bir arkadaşım kız istedi, ona vermediler. Gerçekten evli olduğunu sandılar. Evlendirildiğimiz kadınlar bulunamadığı için 4 yıldır dava bitmiyor.''

Rus uyruklu bir kadınla evli olduğunu bilenlerin kendisiyle alay ettiğini belirten Ali Sürücü ise, ''Gittiğimiz yerlerde 'Olga yengemiz nerede' diye takılıyorlar. Kahveye gidemiyor, bir yerde oturamıyoruz. Herkesin artık dalga geçtiği bu davanın bir an önce bitmesini istiyorum. Evlendiğimiz kadınlar ortaya çıkmazsa bu davanın yıllarca daha sürebileceği söyleniyor. Ne yapacağımızı şaşırdık'' dedi.

Bu haber 2913 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü