Festivalde Siverek Tavası birinci oldu

Siverek Belediyesi tarafından organize edilen Takoran Kültür ve Doğa festivali kapsamında düzenlenen yöresel yemek yarışmasında Siverek Tavası birinci oldu

Festivalde Siverek Tavası birinci oldu
29 Eylül 2018 - 16:41

Siverek Belediyesi tarafından organize edilen Takoran Kültür ve Doğa festivali kapsamında düzenlenen yöresel yemek yarışması tamamlandı.

Paşa Konağı Sosyal Tesislerinde düzenlenen yemek yarışmasına 27 kişi katıldı. Mehmet Ragıp Karcı, Mustafa Kınacıoğlu ve Sevda Mordemir'in jüri üyesi olarak katıldığı yemek yarışmasında Ömer Yaman'ın yaptığı 'Siverek Tava' birinci olurken, Bahar Akkutlu ikinci, Semra Çavşar üçüncü oldu.

Başkan Resul Yılmaz yemek yarışmasında yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Siverek açısından en mutlu günlerinden birisini yaşıyoruz. Zira Takoran Doğa ve Kültür Festivali'nin 1. gününü geçiriyoruz. Festival kapsamında etkinliklerinden birisi de Siverek'e özgü yemeklerle ilgili yarışmadır. Sanırım 27 katılımcı arkadaşımız katılmış, ben öncelikle yarışmaya katılan tüm yarışmacıları yürekten kutluyorum."

Siverek’te güzel bir günün yaşandığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi şu ifadeleri kullandı: "Takoran Vadisi açısından Kültür ve Doğa Festivali olarak bu yıl ilkini Siverek Belediye başkanlığımız yaşatıyor, bayanlarımızın mükemmel kültürden getirdiği lezzetleri hamaratlı elleriyle bugün sergilendi mutfak her zaman kültürün bir parçasıdır Anadolu mutfağı Mezopotamya mutfağı gelen misafirlere tanıtıldı gerek Şanlıurfa gerekse Siverek her zaman mutfağıyla ön plandadır."

Haber Merkezi




Bu haber 2881 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...