FIRATA ATILAN KARDEŞ KATİLİNİ BU MESAJ ELE VERDİ

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAAğabeyini öldürüp, güvenlik güçlerine 'kayıp' başvurusu yaptı; cinayeti 'hatanın bedelini ağır ödersin' mesajı çözdüFırat Nehri'nde cesedi bulunan 41 yaşındaki Yunus Yavuz'u, kardeşi

FIRATA ATILAN KARDEŞ KATİLİNİ BU MESAJ ELE VERDİ
06 Şubat 2008 - 15:48
31 yaşındaki Metin Yavuz'u öldürdüğü ortaya çıktı. Yavuz'un ağabeyinin cep telefonuna `Hatanın bedelini ağır ödersin' şeklinde mesaj attığı belirlenince cinayet çözüldü.

23 Ocak'ta kardeşi Metin Yavuz tarafından kayıp olduğu bildirilen seyyar olarak halı ve çeyizlik eşyası satan Yunus Yavuz'un 3 Şubat'ta Fırat Nehri'nde cesedi bulundu. Kayıp olduğu tarihte eşi 7'nci çocuğunu dünyaya getiren Yavuz'un otopsisinde boğazı sıkılarak öldürüldüğü, bu sırada kendisinin de herhangi bir tepki vermediği belirlendi. Bu nedenle Yavuz'un katil zanlısının tanıdık bir kişi veya kişiler olabileceği üzerinde duran jandarma önce yakınlarının ifadesini aldı. İfade veren bir kişi, Yavuz'un kendisinden küçük bir sevgilisi bulunduğunu ve onu kaçırmak istediğini, cinayetin kızın yakınları tarafından işlenmiş olabileceğini iddia etti. Bunun üzerine jandarma, Yunus Yavuz'un kullandığı 2 cep telefonu numarasının son bir aylık görüşme kayıtlarını inceledi. Sık sık adı açıklanmayan ve 18 yaşından küçük olan sevgilisi ile görüştüğü belirlenen Yavuz'un kaybolduğu gün kardeşi Metin Yavuz'un gönderdiği `Yanlış yoldasın. Hatanın bedelini ağır ödersin' mesajını fark edilince kardeşi gözaltına alındı.

AĞLAYA AĞLAYA İTİRAF ETTİ

Sorgulamasında suçlamaları reddeden Yavuz, ağabeyini çok sevdiğini ve ölümüyle yıkıldığını söyledi. Jandarmanın ağabeyine geçtiği `Yanlış yoldasın' diye başlayan mesajı göstermesinin ardından Yavuz, ağabeyinin katili olduğunu itiraf etti. Ağabeyinin seyyar satıcılık yaptığı sırada tanıştığı bir genç kızı kaçırmak istediğini ve kendisinin de buna karşı çıktığını anlatan Yavuz, cinayeti nasıl işlediğini gözyaşları içerisinde şöyle anlattı:

"Bana, kızın 18 yaşını doldurmadığını ve sevgilisiyle kaçarak evlenmeyi düşündüğünü söyledi. Kendisine yaptığının yanlış olduğunu, 6 çocuğu bulunduğunu, eşinin de 7'nci çocuğunu doğurmak üzere olduğunu söyleyerek vazgeçmesini istedim. Kızı kaçırması halinde kan davası güdüleceğini ve birilerinin bunun için ölebileceğini anlattım. Ağabeyim ise söylediklerimi umursamadı. Bir gün sonra kendisiyle yolda karşılaştığımızda `Hadi gel eve gidip konuşalım' diye konuyu açınca bana, hakaret ederek, `İşime burnunu sokma, çek git' dedi. Bunu gururuma yediremedim ve cep telefonuna mesaj attım. Mesajdan sonra beni aradı ve `Evden bir yere kaybolma geliyorum' dedi. Eve gelince de hakaret edince gözüm karardı, boğazına yapıştım. Bir süre sonra ağabeyimin sesi kesilince onun boğularak öldüğünü anladım."

Yavuz, daha sonra ağabeyinin cesedini, otomobilinin bagajına koyarak Fırat Nehri'ne attığını, çok pişman olduğunu söyledi.

Bu haber 2320 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...