FIRINCILAR DERTLİ:EKMEK PİŞİRECEK YERİMİZ YOK

Siverek'te yaz ayının gelmesi ile birlikte

FIRINCILAR DERTLİ:EKMEK PİŞİRECEK YERİMİZ YOK
20 Mayıs 2015 - 08:33

İlçenin Esmerçayır caddesinde bulunan bir fırında öğle ve aksam saatlerinde tava yoğunlu yaşanıyor. Fırın işletmecisi Kadir Koyunsever ,yaz aylarında 40-50 dereceyi bulan sıcak önünde ekmekten çok patlıcan, biber ve tavaları ücretsiz pişirmekten dert yandı.

Yaz sezonunda pazarlarda patlıcan ve biber’in ucuzlaması fırınlarda yoğunluğa neden oluyor. Durum böyle olunca fırınların tezgahı patlıcan, biber ve Siverek’e usul tava’dan geçilmiyor. Vatandaşlar bu durumdan memnun kalırken fırıncı esnafı isyan ediyor.

Bayram Koyunsever yaptığı açıklamada, çok sayıda tava geliyor ekmek pişirecek yerimiz kalmıyor, birde vatandaşın sitemini görüyorsunuz ocağa attığımız tavalardan dolayı ekmek çıkarmamız zorlaşıyor bu yüzden bizde zorlanıyoruz günlük 100-150 tava geliyor.Bu da bizim kültürümüzdür ne yapalım bir de ücretsiz pişiriyoruz. dedi

Fırına tavasını almaya gelen Cemil Yeşildağ yaptığı açıklamada, ” Tavayı seviyoruz ama fırıncıların yaşadıkları sıkıntıları görmüyoruz. Bende tava yaptım getirdim yalnız ocağın içini görünce bu kültüre son verilmesi gerektiğini düşünüyorum. İçerde şuan 30-35 tava var Bayram usta 3-4 ekmekle çalışıyor.Buda ekmek sırasının uzamasına sebep oluyor. Siverekliler olarak bu kültüre son verelim “dedi.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 4004 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması