GAZETECİ ALİ ADIYAMAN’IN KAÇIRILMASINI KINIYORUZ

Siverek’teki ulusal ve yerel basın mensupları yayınlamış oldukları ortak bildiride, Gazeteci Ali Adıyaman’ın PKK tarafından kaçırılması kınayarak, Adıyaman’ın bir an önce serbest bırakılması istendi.

GAZETECİ ALİ ADIYAMAN’IN KAÇIRILMASINI KINIYORUZ
29 Ağustos 2014 - 07:34

ŞANLIURFA - Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki Dağcılar köyünde PKK tarafından evine yapılan baskında kaçırılan İlke Haber Ajansı (İLKHA) muhabiri Ali Adiyaman’ın kaçırılmasını kınayan Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki yerel ve ulusal basın temsilcileri, Ali Adiyaman’ın bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

Gazeteciler adına açıklama yapan gazeteci Şükrü Dolaş, “İdeolojisi ne olursa olsun bir gazetecinin kaçırılmasının asla kabul edilemeyeceğini söyledi.

Dolaş, “Umarız meslektaşımız sağ salim aramıza döner. Beklentimiz; barış, kardeşlik ve sevgiden yana. Bizden olmayanların da yaşamlarına dünya görüşlerine saygı duymalıyız” dedi.

Siverek Gençlik Sitesi editörü A. Deniz Uğurlu ise bölgede zor şartlar altında görevini ifa eden gazetecilerin bu tür müdahalelere maruz kalmasının asla kabul edilemeyeceğini belirtti.

Uğurlu, “İnşallah, meslektaşımız bir an önce serbest bırakılır. Buradan hükümete sesleniyorum. Bir gazeteci 3 gündür PKK’nin elindedir. Hükümetin tüm imkânlarını seferber ederek gazeteci arkadaşımızı kurtarmasını bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Gazeteci Şükrü Dolaş

Gazeteci Mehmet Sezgin

Gazeteci Lütfü Yalgı

Gazeteci Bahattin Yolaçan

Gazeteci Cuma Sarı

Gazeteci Mevlüt Bayraktar

Gazeteci Abdullah Hakan Lale

Gazeteci A. Deniz Uğurlu

Gazeteci Nazlı Nomer


www.siverekgenclik.com


Bu haber 2563 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması