Goji Çileği nedir? Goji berry çayı nasıl yapılır?

Çin’de, özellikle Tibet’te 1700 yıldır şifa dağıtan goji çileği ülkemizde kurt üzümü olarak bilinmektedir. Bu meyve, oldukça sulu bir yapıya sahip ve oldukça da tatlıdır.

Goji Çileği  nedir? Goji berry çayı nasıl yapılır?
28 Aralık 2015 - 07:32


Kurt üzümü çayı, Çin’den bütün dünyaya yayılmış, ülkemizde kurt üzümü olarak bilinen goji çileğinden üretilen bir çaydır. Oldukça şifalı olan bu meyveden üretilen çayın en büyük özelliği doğal ve tamamen şifa kaynağı olarak zayıflamaya yardımcı olmasıdır.


Çin’de, özellikle Tibet’te 1700 yıldır şifa dağıtan goji çileği ülkemizde  kurt üzümü olarak bilinmektedir. Bu meyve, oldukça sulu bir yapıya sahip ve oldukça da tatlıdır. Tatlı olması, diğer bitkisel ürünlere nazaran bu meyveyi bir adım öne çıkarmıştır. Bu meyve tamamen doğal bir meyvedir ve şifa kaynağıdır. Çin’de ve Asya’da 1700 yıldır üretilen ve tüketilen bu ürünün neredeyse yararlı olmadığı bir hastalık ta yok denecek kadar azdır.


Kurt üzümü çayı Çinliler tarafından böbrek ve karaciğer rahatsızlıklarında ilaç olarak kullanılmasının yanı sıra, uyku düzensizliği çeken kişilerde, baş ağrısı ve sersemlik hissi tedavilerinde, kalp ve damar hastalıklarında, kan şekerinin düşürülmesinde, kan basıncının düşürülmesinde, sindirim ve dolaşım sistemini rahatlatmada,  zayıflamada ve daha sayamadığımız birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanılmıştır ve kullanılmaya da devam edilmektedir.

goji berry


Kurt Üzümü Çayı Nasıl Yapılır?


Kurt üzümü çayı yapabilmek için öncelikle kaynar bir suya yaklaşık 50 - 60 gram (2 yemek kaşığı) kadar kurt üzümü atılarak birkaç dakika kaynatılır. Daha sonra ise 5-10 dakika kadar kısık ateşte demlemeye bırakılır. Sonrasında bir süzgeç yardımıyla süzülen çay servise hazır hale gelmiş olur. Dileyen kişiler çayı 10 dakika kadar buzlukta beklettikten sonra soğuk olarak ta tüketebilirler. Yaz aylarında ferahlatıcı bir etkisi de vardır. Hatta bazı kişiler çayı soğuk olarak sodayla karıştırarak ta tüketmeyi tercih etmektedirler. Bu tamamen kişinin zevkine kalmıştır.

Bu çayın en büyük özelliği doğal bir zayıflatıcı olmasıdır. Diğer Zayıflama kürlerinin aksine tamamen doğal olan, doğal olmasının yanı sıra birçok hastalık ve rahatsızlığa da iyi gelmesidir. Zayıflamaya yardımcı olduğu Çinliler tarafından yapılan araştırmalar neticesinde ispatlanmıştır. Yapılan bu araştırmada aşırı obez hastalara günde 3 öğün (sabah, öğle, akşam) olmak üzere kurt üzümü çayı verilmiştir. Araştırma sonucunda bütün hastalarda zayıflama kaydedilmiş ve sağlık açısından da herhangi bir problem yaratmamıştır.


Goji berry çileğinin yani bilinen  adıyla kurt üzümünün herhangi bir yan etkisi yoktur. Ancak bütün her şeyde olduğu gibi bu meyveyi de fazlasıyla tüketmek yani aşırı dozda alınması bazı yan etkilere neden olabilir. Bu yüzden uzmanların önerdiği şekilde yani 3 bardaktan fazla çayın tüketilmemesi gerekir.


Çayın zayıflamaya yardımcı olmasının nedeni ise sindirim sistemini düzene sokmasıdır. Uzmanlarca yapılan araştırmalarda çayın tüketilen besinleri yağa dönüşmesini engellediği, enerjiye çevirerek kilo vermeye yardımcı olduğu ispatlanmıştır. Bu nedenle kurt üzümü çayı hem doğal, hem sağlıklı hem de zayıflamaya yardımcı bir ürün olarak rahatlıkla ve güvenle tüketebileceğiniz bir üründür.


Bu haber 5112 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü