Gözü Yaşlı Anne, 20 Gündür İran'a Giden Oğlundan Haber Bekliyor

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞanlıurfa'da kimseye haber vermeden İran'a giden Mustafa DEMİR'den 20 gündür haber alamayan anne Halide Demir, gözyaşları içerisinde oğlundan gelecek hayırlı bir haberi bekliyor. Şanlıurfa'da bundan 20 gün önce

Gözü Yaşlı Anne, 20 Gündür İran'a Giden Oğlundan Haber Bekliyor
09 Şubat 2008 - 14:56
ortadan kaybolan Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) İktisadi İdari Bilimler 1'ci sınıf öğrencisi Mustafa DEMİR'den (23) haber alınamıyor. Geride gözü yaşlı bir aile bırakan Demir'in en son Gürbulak Sınır Kapısı'ndan İran'a giriş yaptığı tespit edildi.
Şanlıurfa'da, Cumhuriyet Caddesi'nde manifaturacı olarak çalışan Mustafa DEMİR'in kayıplara karıştığını fark eden anne Hadile Demir, polise gidip kayıp müracaatında bulundu. Pasaportu olan Mustafa DEMİR'in yurtdışına çıkabileceğini tahmin eden ailesi yaptığı araştırma sonucunda Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesine bağlı Gürbulak Sınır Kapısı'ndan Mustafa DEMİR'in İran'a giriş yaptığını tespit etti.
2 adet cep telefonunu satarak, İran'a giden kardeşini bulmak için peşinden İran'a giden ağabeyi İbrahim DEMİR, başkent Tahran'da Türkiye İran Büyükelçiliği'ne başvurarak kardeşinin bulunmasını istedi.
20 gündür oğlu Mustafa DEMİR'in kayıplara karıştığını ifade eden anne Halide Demir, gözyaşları arasında resmine baktığı oğlunun bir an evvel İran'dan evine geri dönmesini istiyor.
Mustafa'nın daha önce hiç eve gelmemezlik etmediğini, kaçmaktan ziyade kaçırılmış olabileceğini ifade eden gözü yaşlı anne Halide Demir, şöyle konuştu; "Oğlum kaçmış olamaz, Kaçırılmış olabileceğini düşünüyoruz. Kimseye haber vermeden İran'a gitmesine bir anlam veremiyoruz. Herhangi bir parti, örgüt ve kurumla ilişkisi yoktu. Ortadan birdenbire kaybolması aklımıza başka şeyler getiriyor ve buna üzülüyoruz."
Ağabey İbrahim DEMİR ise kardeşi Mustafa DEMİR'in kayıplara karışmadan önce son dönemlerde içine kapandığı ve üniversiteyi kazanamadığı için çok üzgün olduğunu söyledi.
Demir, üniversiteyi kazanamayan kardeşiyle yaptığı konuşmasında; (Önemli değil, bir sonraki sınava girersin istediğin bölümü kazanırsın. Bir üniversite sınavını kaybetmek dünyanın sonu değil) dedim kendisine. Ancak anladığım kadarıyla sınavı kazanamamak onun için büyük bir üzüntüye sebep oldu. Kardeşimin bulunması için Türkiye'nin İran Büyükelçiliğindeki görevlilerden yardım bekliyoruz." ifadelerini kullandı.


Bu haber 2199 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu