"Grip aşısı gerekli bir aşıdır"

Uzm. Dr. Nurdan Yılmaz Şahin, her yıl milyonlarca insanı yatağa düşüren grip hastalığından korunmak için grip aşısının gerekli olduğunu ifade etti.

"Grip aşısı gerekli bir aşıdır"
30 Kasım 2019 - 18:09

Havaların soğumasıyla birlikte uzmanlar, grip hastalığından korunmak için grip aşısı yapılması konusunda uyarıyor.


Grip aşısının vücudun bağışıklık sistemini harekete geçirip hastalık oluşturmadan vücudun grip enfeksiyonuna karşı korunmasını sağladığını ifade eden uzmanlar, aşının gerekli bir aşı olduğunu belirtiyor.


Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarından Uzm. Dr. Nurdan Yılmaz Şahin, grip aşısı ile ilgili İLKHA’ya açıklamalarda bulundu.


Grip aşısının gerekli bir aşı olduğunu belirten Şahin, “Grip aşısı; inaktif yani ölü bir aşıdır. Her yıl bir önceki mevsimin grip virüslerini oluşturan alt türlerden belirlenip bir sonraki sene için aşı oluşturulur. Grip aşısı gereklidir. Çünkü her yıl milyonlarca insan grip oluyor. Bunların içinde bebek, yaşlı ve birtakım hastalıkları olan insanlar mevcuttur. Hepsinin gripten etkilendiğini düşünürsek, bu oranı azaltmak için aşı yapmamız gerekmektedir. Grip aşısı yüzde 60 ila 90 oranında bağışıklık sağladığından dolayı bizim için büyük bir oranda olumlu etkiye sahiptir. Özellikle riskli grupta olduğundan dolayı Sağlık Bakanlığımız riskli gruba reçeteyle beraber ücretsiz aşıyı elde etmelerini sağlamaktadır.” (İLKHA)

Bu haber 2055 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu