GÜNEDOĞUNUN ULU DAĞI KARACADAĞ KAYAK MERKEZİNE İLGİ BÜYÜK

Mehmet SEZGİN / SİVEREK
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı 1919 rakımlı karacadağ kayak merkezine gün geçtikçe ilgi büyüyor. Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman’dan gelen

GÜNEDOĞUNUN ULU DAĞI KARACADAĞ KAYAK MERKEZİNE İLGİ BÜYÜK
06 Şubat 2008 - 15:49
kayak severlerin ilgi gösterdiği kayak merkezine son bir haftada üç yüz kayakçının ilgi gösterdiğini belirten kayak merkezi işletmecisi Mahmut Atilla ‘’Her geçen gün kayak merkezine ilgi gittikçe büyüyor özelikle hafta sonları yoğunluk var ancak sosyal tesisler yani otel, motel gibi konaklama yeri olmadığı için gelen kayak severler dönmek zorunda kalıyorlar. Kayak merkezine sosyal tesis kurulsa bölgenin Uludağ’ı olmaya aday yetkililerden kayak merkezine bir an önce tesis yapılması halinde bölgede kış turizmi gelişecek’’dedi.    POŞOLU VALİ YARDIMCISI
   Hafta sonu Siverek kaymakamı Kemal Yıldızın davetlisi olarak kayak merkezine gelen vali vekili Abdülmuttalip Akdemir, ile vali yardımcısı Çetin Oktay Kaldırım kayak merkezine  gelerek  vatandaşlarla birlikte  kayak yaptılar. Vali vekili Abdülmuttalip Akdemir bölgede vatandaşların taktığı poşuyla kayak yaması dikkat çekti.
    İlçe kaymakamı Kemal yıldız  Kayak merkezine sosyal tesis  yapılması için yeni bir proje çalışmaları başlatacaklarının belirterek şöyle dedi’’bölgede kayak sporunun sevdirmek amacıyla önümüzde ki  günlerde  köyle arası kayak yarışması yapmayı planlıyoruz.Ayrıca kayak merkezine  sosyal tesislerinin yanı sıra dağın kuzeyine doğru daha geniş bir kayak pisti yapmayı  düşünüyoruz sayın valimizin vereceği destekle bu projeyi hayata geçireceğiz’’dedi.
    Kayak merkezine çıkan yol köylere hizmet götürme birliği elemanlarınca her gün temizleniyor.Kayak merkezine çıkmak isteyip kara saplanan araçlar köy hizmetleri elamanlarınca  kurtarılıyor.

Bu haber 2850 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu