HAMİLE KADIN 10 SAATLIK BİR ÇALIŞMAYLA HASTHANEYE ULAŞTIRILDI

SİVEREK Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı söylemez köyü Akyurt mezrasında yaşayan Feride Aytan(35) doğum sancıları sabah saatlerinde armaya başladı. Köy yolunun karla kapalı olmasından dolayı durumu ağırlaşan

HAMİLE KADIN 10 SAATLIK BİR ÇALIŞMAYLA HASTHANEYE ULAŞTIRILDI
31 Aralık 2006 - 09:36
Hamile kadınının hastaneye getirilmesi için yakınları telefonla ilçe kaymakamı Seddar Yavuzu arayarak köye bir ambulansın gönderilmesini istediler. Köylülerden kadının sağlığının tehlikede olduğunun öğrenen ilçe kaymakamı Seddar Yavuz yanına köylere hizmet götürme birliğinin iş makinelerinin, acil 112 ambulansının ve sağlık elamanlarını alarak ilçeye 60 Km uzakta bulunan söylemez köyü Akyurt mezrasına gitmek için yola koyuldu. Kaymakam Yavuz ve beraberinde kilerle köye 33 Km kala karlık köyü yakınlarında kar engeline takıldılar. İş makinelerinin yaklaşık üç saat süren çalışmaları sonucu. Eski Diyarbakır yolu üzerindeki söylemez köyü Akyurt mezrasında kadar köy yolunu asfalttan köy giriş yoluna kadar yolu açtılar. Köy yolunun tamamen kapalı olmasından dolayı ambulans köy yoluna giremediği için kaymakam yavuz Karacadağ köyünde makam aracını sağlık görevlilerine tahsis ederek hamile kadının kurtarılmasını istedi. İş makineleri önde yolu açmaya çalışırken arkasından sağlık ekipleri köy ulaşmaya çalıştı. Normalde asfalttan 45 dakika mesafede olan köye yaklaşık 4 saate olaşıp hamile kadını alarak karacadağ köyünde bekleyen ambulansa ulaştırdılar.      Akşam saat 20,30 sularında ambulansla Siverek devlet hastanesi doğum servisine getirilen kadına devlet hastanesi kadın doğum uzmanlarından Halef Coşkun Dinçer. Müdahale etti. Kadının ikiz bebeğe hamile olduğu birinci doğumunu Siverek devlet hastanesine yapan annenin çok kan kayıp ettiğin belirten uzmanlar kadının illeri tetik ve tedavi için Şanlıurfa doğum hastanesine sevk ettiklerini belirtiler.
    Siverek devlet Hastanesinde doğan ikiz bebeklerden 1.kilo 800 gram ağırlığında ki kız çocuğunun sağlık durumunu iyi olduğunun belirten çocuk hastalıkları uzmanı Dr. Esat Sığa’’bebeğin Hastanede küveze alındığını sağlığının iyi olduğunu belirtti.
     On saltık bir çalışmayla hamile kadına ulaşıldığını belirten ilçe kaymakamı Seddar Yavuz kurtarma çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi’’Çok yoğun ve yorucu bir çalışma oldu.4x4 bir araç olmadığı için ben kendi aracımı sağlık elamanlarına tahsis ettim. Zorda olsa köye ulaşıp hamile kadını karacadağ köyünde bekleyen ambulansa ulaştırdık. Daha öncede organize ettiğimiz kadın doğum uzmanı ve çocuk hastalıkları uzmanlarımız hastanede hazır bekletiliyordu. Burada yapılan müdahalenin ardından hamile kadının çok kan kayıp ettiğinin bildirilmesi özerine kadını Şanlıurfa’ya gönderildi. Sayın valimiz Yusuf Yavaşcan’ı arayarak konu hakkında bilgilendirdim. Valimizin talimatıyla gerekli kan bulundu. Hasta ameliyat alındı. Bu yorucu ve özverili çalışmayı gerçekleştiren Köylere hizmet götürme birliği elemanlarına ve sağlık teşkilatımıza teşekkür ediyorum’’dedi.

Bu haber 3234 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu