Harran Üniversitesi Rektörü istifa etti

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, görevinden istifa etti.

Harran Üniversitesi Rektörü istifa etti
01 Kasım 2018 - 08:56

Bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki ifadeleri ile gündeme gelen Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, istifa etti.

Sözlerinin çarpıtılarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yıpratılmak istendiğini söyleyen Taşaltın, 2015'ten bu yana Harran Üniversitesinde yapmış olduğu rektörlük görevinden istifa etti.

YÖK istifayı duyurdu

Konuya ilişkin YÖK'ten yapılan açıklamada "Harran Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ramazan Taşaltın 31.10.2018 tarihinde istifa etmiş bulunmaktadır." denildi.

Açıklamanın devamında, "Bu vesileyle akademi camiamızdaki bütün değerli hocalarımızın ve bilhassa karar alma mevkilerinde bulunan sayın idarecilerimizin söz ve fiillerinin ölçülü, makul, ilmi çerçevede ve toplumun hassasiyetlerini gözetir şekilde olmasına azami dikkat göstermelerinin ehemmiyeti bir kez daha ortaya çıkmıştır." ifadelerine yer verildi.

Taşaltın ne demişti?

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın katıldığı bir televizyon programında, İslami olarak cumhurbaşkanına itaat etmenin farzı ayın olduğunu, ona karşı gelmenin de harpten kaçmak manasına gelip bunun haram olduğunu söylemişti.

(İLKHA)


Bu haber 2536 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü