Hasan'ın azmi görenleri şaşırtıyor

Şanlıurfa'da kas erimesi hastası nedeniyle sadece parmaklarını oynatabilen Hasan Adsoy, yazmış olduğu şiir kitabıyla herkesin takdirini topladı.

Hasan'ın azmi görenleri şaşırtıyor
18 Nisan 2019 - 10:48

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaşayan ve halk arasında kas erimesi olarak bilinen Duchenne Musküler Distrofi (DMD) hastası olan Hasan Adsoy (28) yazmış olduğu şiir kitabıyla herkesin takdirini topladı.


Elleri ve ayakları tutmayan, sadece parmaklarını oynatabilen yüzde 96 engelli olan Adsoy, en basit bir ihtiyaçlarını karşılamaktan aciz olmasına rağmen umutsuzluğuna düşmeyerek kendisi gibi DMD hastalarına da umut ışığı oluyor.


Adsoy, zor şartlar altında yazmış olduğu şiir kitabı "Ağlayan Kelebekler" için Ayvanat Mahallesi'ndeki Kadın Kültür ve Dayanışma Merkezi'nde imza günü düzenledi.


İmza gününe katılan Adsoy'un arkadaşları ve sevenleri bu mutlu gününde onu yalnız bırakmadı.


5 ağabeyini genç yaşta hastalıklardan kaybetmesine rağmen hiçbir zaman umutsuzluğa düşmeyen Adsoy, amansız hastalıklara mücadele eden hastalara asla umutsuzluğa düşmemeleri tavsiyesinde bulundu.


İLKHA'ya konuşan Adsoy, "Hastalığımdan dolayı hiçbir zaman hayata küsmedim. Başıma gelenlerin Allah'ın takdiri olduğuna ve onun izni olmadan hiçbir şeyin gerçekleşmeyeceğine inandım. Allah'ıma şükürler olsun. Hiçbir zaman halimden şikâyetçi olmadım." dedi.


"Kitabımda, çektiğim acıları ve engelli insanların ne tür sıkıntılar yaşadığını anlattım"


Yazmış olduğu şiir kitabı ile ilgili bilgi veren Adsoy, "Ağlayan Kelebekler' isimli şiir kitabım çıkmasından dolayı çok mutluyum. Kitabımda, çektiğim acıları ve engelli insanların ne tür sıkıntılar yaşadığını anlattım. Benim gibi kas hastası arkadaşlara da kitabımda yer verdim. Kısacası hayatta ne yaşadımsa şiirlerimde anlattım. Yalnız imza günüme daha çok katılım olmasını isterdim. Çok şükür ailem hep yanımda oldu, bu mutlu günümde de beni yalnız bırakmadılar. İnsanların yüzüme gülerek bakması beni son derece mutlu etti. Siverek halkı yazarlara önem vermesi gerekir. Önem verilsin ki daha iyi motivasyon sağlasınlar, daha iyi yazabilsinler." ifadelerini kullandı.


"Bu hastalık bir imtihandır onlar için hediyedir"


Kendisi ile aynı kaderi paylaşan hastalara seslenen Adsoy, "Benim gibi hasta olan kardeşlerim asla umutsuzluğa kapılmasınlar, asla pes etmesinler. Benim gibi aynı kaderi yaşayanların en büyük hatası 'okusak ne olacak yazsak ne olacak zaten öleceğiz' demeleridir. Onlara tavsiyem asla vaz geçmesinler Yetenekleri varsa bunun üzerine gitsinler, okusunlar. Bu hastalık bir imtihandır onlar için hediyedir, hastalığı kafalarına takmasınlar. İnşallah bundan sonrada kitap yazmaya devam edeceğim. Kitabımın çıkmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haber 2530 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor