HASTALARA AÇILIŞ İŞKENCESİ

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞANLIURFA Devlet Hastanesi'nin yenilenen Acil Servisi törenle açıldı. Vali Yusuf Yavaşcan, İl Sağlık Müdürü Nevzat Yetkin ve Başhekim Ahmet İnan'ın da aralarında bulunduğu

HASTALARA AÇILIŞ İŞKENCESİ
16 Ocak 2008 - 15:49
protokol heyeti açılışı yaparken, serviste sedye üzerinde bekleyen hasta ve yakınları perişan oldu.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük hastanesi arasında yer alan ve daha çok hastaya bakılması için geçtiğimiz aylarda genişletme çalışmaları başlatılan 500 yataklı Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nin acil servisi için tören düzenlendi. Törene, Vali Yusuf Yavaşcan, İl Sağlık Müdürü Nevzat Yetkin, Şanlıurfa Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet İnan ile çok sayıda doktor ve hemşire katıldı. Acil Servis'te 18 yatan hasta yatağı, gözlem odası, acil servis müdahale odası, alçı odası ile MR görüntüleme ünitesinin açılışı kurdele kesimiyle gerçekleştirildi.

TÖRENİN BİTMESİNİ BEKLEDİLER

Törende yoğunluk olması üzerine yaklaşık 15- 20 hasta, yakınlarıyla birlikte sedye üzerinde, yaklaşık 45 dakika başka bir odada bekletildi. Protokol heyeti arasından güçlükle sedyeyle götürülen hastalar, törenin biterek, muayene edilmeyi bekledi. Bu sırada MR görüntüleme odasının açılışını gerçekleştiren protokol heyetinin durum değerlendirilmesi için toplantı salonuna geçtikleri sırada sandalye üzerinde fenalaşan yaşlı bir vatandaşın kızı yüksek sesle bağırarak, “Saatlerce muayene olmak için burada bekliyoruz. Hastamızla kimse ilgilenmiyor. Babama bir sedye bile vermediniz. Bir de reklam yapıyorsunuz” diye protokole tepki gösterdi. Hastane görevlileri, genç kızı görüntüleyen basın mensuplarına engel olmak istedi. Güvenlikçiler, yaşlı hastayı ve kızını müşahede odasına alarak basın mensuplarının görüntü çekmesini engelledi.

Hastaların bekletildiği iddialarını kabul etmeyen Başhekim Dr. Ahmet İnan da açılış sırasında bazı görevlilerin hastalarla ilgilendiğini, hastaların röntgen veya başka işlem için beklemiş olabileceklerini, hastanede normal çalışmanın açılış sırasında da sürdüğünü kaydetti.

Bu haber 2949 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü