HASTANE KAVŞAĞI İÇİN BAKAN DEVREDE

Köprünün temel atma töreninde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırımla görüşen Milletvekilimiz Mehmet Kasım Gülpınar ile Kaymakamımız Mahmut Hersanlıoğlu Kentimiz Devlet Hastanesi yoluna yapılacak olan kavşak çalışmalarının hızlandırılması konusunda bakandan söz aldılar.

HASTANE KAVŞAĞI İÇİN BAKAN DEVREDE
25 Haziran 2012 - 06:29


Adıyaman, Kahta, Siverek, Diyarbakır karayolunu birbirine bağlayacak Türkiye'nin 3. büyük asma köprüsü olan Nissibi Köprüsü'nün temeli Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından atıldı.




İstanbul'a yapılacak 3. köprüden önce Adıyaman'a aynı özellikte köprünün küçük modeli yapılıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gerger'in Güzelsu köyü sınırlarında yapılan tören alanına helikopterle geldi. Sevgi gösterileriyle karşılanan Binali Yıldırım, vatandaşlarla tokalaşarak sohbet etti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yabancıların kullandığı sistemi Türkiye'nin yaptığını belirterek Nissibi Köprüsünü "şiir gibi" olarak değerlendirdi. Bakan Binali Yıldırım konuşmasında "Fırat Türküsünü" şiir olarak okudu. Törende ilk olarak Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan konuşarak köprünün yapım tekniği hakkında bilgi verdi. Daha sonra kürsüye gelen Vali Ramazan Sodan ise, köprünün Adıyaman için hayati öneme sahip olduğunu belirtti.


AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise, havada, denizde, karada çok güzel hizmetlerin yapıldığını kaydetti.


Bakan Binali Yıldırım, mühendislik harikası olan ve Türkiye'de ilk kez uygulanacak olan sistemle Nissibi Köprüsü'nün yapıldığını kaydederek şöyle konuştu: "Atatürk Barajı Adıyaman'ı, Diyarbakır'ı, Şanlıurfa'yı birbirinden ayırdı. Yıllarca feribotla geçmeye çalıştık. Artık hasret bitiyor; köprüyü yapıyoruz. Ama öyle bir köprü yapıyoruz ki bu köprü Türkiye'de bir ilk. Yatık eğik kablolu köprü yapıyoruz. Mühendisliğin son harikasını 3. boğaz köprüsünden önce burada, Nissibi'de gerçekleştiriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun"


FIRAT TÜRKÜSÜNÜN SÖZLERİNİ OKUDU


Bakan Binali Yıldırım, Fırat Nehri üzerine yazılan Fırat türküsünü okuyarak şunları söyledi: "Sizin bir türkünüz var. Ne diyor o türkü de, 'Kesin şu Fırat'ı bu yıl akmasın; etrafına taşıp yıkmasın. Talihsiz babamı alıp gitmesin, biricik yavruları yetim etmesin. Oy aman Fırat, zalimsin Fırat.' Artık Fırat'ın zalimliğine gem vuruyoruz. Nissibi Köprüsü yapılacak, Fırat'ta altından akıp gidecek"


AK Parti hükümeti döneminde bölgeler arasında ayrım gözetmeksizin yatırım yapıldığını ve doğuya yapılan hizmetlerin terör örgütünü çıldırttığını vurgulayan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz buralara hizmet getirince terör örgütleri çileden çıkıyor. 'Hangi şantiyeyi basalım, hangi makineleri yakalım da bu hizmetler gelmesin' diye ellerinden geleni yanlarına koymuyorlar. Ne yaparsanız yapın gelin buraya Nissibi'yi görün, Adıyaman'ı görün, Urfa'yı görün Diyarbakır'ı görün, hizmeti görün. İsteseniz de istemeseniz de bu bölgeye hizmet gelecek. Şırnak'a havaalanı gelecek, Hakkari'ye havaalanı gelecek, Bingöl'e havaalanı gelecek, Iğdır'a havaalanı gelecek. Siz istemesenizde gelecek. Çünkü millet istiyor, vatandaş istiyor daha ötesi yok"


Suriye konusunda ise Bakan Yıldırım, şu ifadeleri kullandı: "Biliyorsunuz devletin en tepesinden gerekli bakanlıklar, birimler, herkes teyakkuz durumunda. Bugün sayın Başbakanımız liderlerle görüş alışverişinde bulunuyor. Gerekli bilgilendirme yapılacak. Ondan sonra yarın Bakanlar Kurulu var. Bakanlar Kurulu da konuyu ele alacak, ondan sonra gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacak"


Konuşmalar sonrasında Binali Yıldırım, müteahhit firma yetkilisini yanına çağırarak, 2014 Temmuz ayında bitirilmesi planlanan köprünün 2014 Ocak ayında bitirilmesini istedi. Müteahhit firmada bunu taahhüt etti. Daha sonra konfetiler ve balonlar eşliğinde temel atma töreni gerçekleştirildi.


Köprünün yapımıyla ilgili bilgi alan Binali Yıldırım, köprünün ileri teknoloji ile yapılacak olduğunu belirterek "Şiir gibi" diye yorumladı.


Feribot iskelesinin bulunduğu bölgenin yakınında yapılacak Nissibi Köprüsü'nün 40 milyon Euro maliyeti olduğu, yüksekliği 104 metre, 610 metre uzunluğunda, 24.5 metre genişliğinde, 2x2 taşıma yoluna sahip gergin eğik kablo askılı köprünün 900 günde bitirilmesi planlanıyor.


Adıyaman'ı 'çıkmaz sokak' olmaktan kurtaracak olan köprünün yapılmasıyla birlikte Adıyaman'ın Doğu illeriyle olan bağlantısını sağlayacak.


Nissibi Köprüsü'nün temel atma törenine Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Mehmet Metiner, Murtaza Yetiş, Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gürpınar, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


HASTANE KAVŞAĞI ÇALIŞMALARI SÖZÜ


Köprünün temel atma töreninde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırımla görüşen Milletvekilimiz Mehmet Kasım Gülpınar ile Kaymakamımız Mahmut Hersanlıoğlu Kentimiz Devlet Hastanesi yoluna yapılacak olan kavşak çalışmalarının hızlandırılması konusunda bakandan söz aldılar.


Haber: Lütfü Yalgı

Bu haber 4424 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması