HASTANEDE MEYDAN DAYAĞI

 Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞANLIURFA’da, iki aile arasında borç- alacak yüzünden hastane bahçesinde çıkan kavga, ayırmaya çalışan polislerin de katılmasıyla

HASTANEDE MEYDAN DAYAĞI
18 Eylül 2009 - 21:21
 arbedeye döndü.

3’ü polis memuru 8 kişinin yaralandığı olayda, hastaneye gelen polislerin bahçede bulunan vatandaşları da copladığı iddiası gerginliğe neden oldu. Hastane bahçesinde otururken coplanıp, biber gazına maruz kaldığını ileri süren kişiler polise tepki gösterirken, olaya karıştığı saptanan 4 kişi gözaltına alındı.
Olay, saat 15.30 sıralarında Akabe Mahallesi’nde bulunan Balıklıgöl Devlet Hastanesi bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, aralarında borç- alacak anlaşmazlığı bulunan Ahmet Öztürk ile Veysi Eski, yakınlarıyla birlikte tedavi için geldiği hastane bahçesinde karşılaştı. Öztürk ve Eski arasında başlayan tartışma, kısa süre sonra yakınlarının da katıldığı kavgaya dönüştü.

Hastanedeki güvenlik görevlilerinin ihbarının ardından olay yerine gelen polisler, ayırmak istedikleri kişiler tarafından tartaklandı. Bir polisin üniformanın yırtıldığı kavgayı ayırmakta güçlük çeken polisler, merkezden takviye güç istedi. Bunun üzerine hastaneye çok sayıda Asayiş ve Çevik Kuvvet polisi sevk edildi. Meslektaşlarının tartaklandığını fark eden polisler, biber gazı ve cop ile kavga eden tarafları ayırmaya çalıştı. Biber gazlı ve coplu müdahaleye hastane bahçesinde bulunanlar da maruz kaldı. Yaşanan arbedede, aralarında 67 yaşındaki Zübeyde Yiğit’in de bulunduğu 5 vatandaş ile 3 polis memuru hafif şekilde yaralandı.

POLİSE TEPKİ GÖSTERDİLER

Kavganın sona ermesinin ardından yaralananlara acil serviste müdahale edilirken, hastane bahçesinde otururken cop ve biber gazına maruz kalan vatandaşlar ise polise tepki gösterdi.

Kavga edenlerle ilgileri olmadığı halde polisin müdahalesiyle karşılaştıklarını ifade eden vatandaşlar, “Çoluk- çocuk demeden herkesi copladılar. Kadınların gözüne biber gazı sıktılar. Olayla ilgimiz yokken, terörist muamelesi gördük” diye sitemde bulundu. Yaşananların ardından polis kavgaya karıştığı saptanan ve adları açıklanmayan 4 kişiyi gözaltına alıp, sorgulamak üzere Şehitlik Polis Merkezi’ne götürdü.
Bu haber 3558 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek