HİLVAN'DA ÇİFTÇİLER YOL KAPATTI

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde elektrik borçları yüzünden tarımsal destelemelerinin kesilmesine tepki gösteren çiftçiler, yol kapatma eylemi gerçekleştirdi.

HİLVAN'DA ÇİFTÇİLER YOL KAPATTI
11 Haziran 2014 - 13:49

ŞANLIURFA - Hilvan’da elektrik borçları yüzünden tarımsal destelemelerinin kesilmesine ve elektrik kesintilerine tepki gösteren çiftçiler, Diyarbakır- Şanlıurfa karayolunu bir saat boyunca trafiğe kapattı. Hilvan’a bağlı Göktepe köyünden geçen karayolu trafiğe kapatan çiftçiler, sorunun çözülmesini istediler.

Eylem yerine gelen İlçe Kaymakamı Uğur Sezer’le görüşen çiftçiler, bir an önce hükümetin bu soruna el atmasını istediler. Çiftçilere seslenen Kaymakam Sezer, “Bu sorun, sadece Hilvan’ın değil bölgenin sorunu. Ancak yol kapatmakla hak aranmaz. Yasal haklarınızı ararken başkasının yasal haklarını gasp etmemek lazım. Bu sorun bu ayın 15’ine kadar sonuçlanacak.”dedi.

Yol kapatma eyleminde bulunan çiftçilerden Talat Bucak, “3 tane tesisim var. 2013 yılında TEDAŞ’ın kampanyasına katıldım, 20 bin TL bir okuma yapıp beni icraya verdiler. Kampanyaya dahil olduğum halde beni icraya verdiler. İkinci okumada 2014 yılı dördüncü ayında biri 11 bin 900 TL diğeri 7 bin TL gibi bir fiyat çıkardılar. Banka hesaplarıma bloke koymuşlar. 8 kez Şanlıurfa TEDAŞ’ a gidip blokelerinin kaldırılmasını istedim, herhangi bir şey yapılmadı. Şuanda günde 7 saat elektrik kesintisi var. 1996 yılından beri TEDAŞ’ın abonesiyim yapılan anlaşmada 24 saat içinde 400 watt elektrik vermesi gerekiyor, 7 saat elektrik kesintisi ne demek oluyor?” diyerek tepki gösterdi.

Yapılan eylemin ardından yol trafiğe açıldı, toplanan kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

(Mehmet Can Yardımcı-İLKHA)


Bu haber 4949 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü