HİLVAN'DA SOKAKLAR KİLİT TAŞI OLUYOR

Hilvan Belediyesince yürütülen alt ve üst yapı çalışmaları kapsamında başlatılan 400 bin metrekare kilitli taşın ikinci etap ihalesi yapıldı.

HİLVAN'DA SOKAKLAR KİLİT TAŞI OLUYOR
13 Şubat 2013 - 08:14

Yaklaşık bir yıldan beri devam eden altyapı çalışmalarının devam ettiği Hilvan Belediyesinde, ilçe genelinde içme suyu şebekesi ve kanalizasyon gibi altyapı çalışmalarının bittiği bölgelere döşenmesi planlanan kilitli taşın ikinci etabı olan 165 bin metrekarelik kısmının ihalesi yapıldı.




2013 yılı içerisinde bitecek olan kilitli taş döşeme çalışmaları Yeni Mahallede kısmen başlarken pilot bölge olarak seçilen Bahçelievler Mahallesinde de stabilize çalışmaları devam ediyor.




Hilvan için büyük bir üst yapı çalışması olduğunu söyleyen Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık “ Kış mevsiminde özellikle yağışlı havalarda çamurla mücadele etme yıllardan beri süregelen bir sorun olduğu gibi yaz mevsiminde de susuzlukla mücadele ediyoruz. Uzun zaman üzerinde çalışıp projelendirdiğimiz ve 2012 yılı Mart ayında başladığımız içme suyu şebeke yenileme çalışmalarının ardından ihtiyaç duyulan bölgelerde kanalizasyon altyapı çalışmalarına başladık. İçme suyu şebeke yenileme ve kanalizasyon çalışmalarının bittiği noktalarda ise kilitli taş döşenecek” dedi.




7 Milyon TL Bütçe Ayrıldı





Hilvan’ın tamamına döşenmesi planlanan kilitli taş projesi maliyetinin 7 milyon TL’ye mal olacağını kaydeden Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık projenin bitiminde yepyeni ve tertemiz bir Hilvan’ın olacağını söyledi.





İlçeye döşenecek olan 400 bin metrekare kilitli taşın birinci etabı olan 110 bin metrekarelik kısmın ihalesi yaklaşık 2 ay önce şeffaf bir şekilde kameralar karşısında gerçekleştirilmişti.

Bu haber 3081 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması