HİLVANLI ÖĞRENCİLERDEN YOL KAPATMA EYLEMİ

Üç kız öğrencinin ağır yaralandığı kazaya tepki gösteren Hilvan Anadolu Lisesi öğrencileri okul önünde yol kapatma eylemi yaptı.

HİLVANLI ÖĞRENCİLERDEN YOL KAPATMA EYLEMİ
08 Mayıs 2014 - 10:50

ŞANLIURFA - Hilvan Anadolu Lisesi’nde okuyan yüzlerce öğrenci, dün okul çıkışında bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan öğrenci arkadaşları için yol kapatma eylemi gerçekleşti.

Okulun önünden geçen karayolunu bir süre trafiğe kapatan öğrenciler, karayolunda araçların hızlı geçişini önlenmesi, üst geçit yapılması ve okul çıkışında trafik önlemlerinin alınması talebinde bulundular.

İlçe Emniyet Müdürü Necmettin Yüksek’in öğrencileri ikna etmesi sonucu, öğrencilerin yolu trafiğe açmasıyla eylem sona erdi.

Öğrenciler daha sonra okul bahçesinde toplanıp İlçe Milli Eğitim Müdürünün gelmesinin istediler. Okula gelen Milli Eğitim Müdürü Mahmut Baytak ile öğrenciler arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Milli Eğitim Müdürü Baytak, öğrencilere, “Sizin göreviniz okula gelip ders çalışmak” dedi. Öğrenciler de, “Biz de zaten öyle yapıyoruz” cevabını verdi.

Öğrenciler, yaşanan tartışmanın ardından sorunun çözülmesi için dört öğrencinin Kaymakam Uğur Sezer ile görüşeceklerini söyledi.

Öte yandan dün okul çıkışında bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan ve Şanlıurfa’daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan üç öğrencinin sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

(Mehmet Can Yardımcı-İLKHA)


Bu haber 4534 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü