HÜDA PAR Divan'daki hayvan ölümlerini yerinde inceledi

HÜDA PAR Siverek İlçe Teşkilatından bir heyet, Divan Köyündeki büyükbaş hayvan ve balık ölümü iddialarını yerinde incelemek üzere Divan Köyünü ziyaret etti.

HÜDA PAR Divan'daki hayvan ölümlerini yerinde inceledi
10 Ağustos 2017 - 14:27





Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Divan Köyü göletindeki balıkların ve bu göletten su içen 20 büyükbaş hayvanın telef olduğu iddiaları üzerine, HÜDA PAR Siverek ilçe teşkilatından bir heyet Divan’a köyüne giderek mahalle muhtarı ve köylüler ile görüştü.

Yapılan görüşmelerde, olayın 15 gün önce köye 2 kilometre uzaklıkta bulunan gölette yaşandığı, göletteki su seviyesinin düşmesi yada başka bir sebepten dolayı göletteki çoğu balığın telef olduğu, iddia edildiği gibi 20 değil, 5-6 büyükbaş hayvanın ise şüpheli bir şekilde öldüğü bilgisine ulaşıldı.

İddialar ile ilgili konuşan köy muhtarı Ramazan Müjdeci, “Bizim köyümüzün merasında bulunan hayvanların içme suyu ihtiyacını karşılamak için kullandığımız gölette su seviyesinin düşmesinden dolayı 5-6 büyükbaş hayvanımız öldü, göletteki balıkların çoğu telef oldu. Biz onun için ilçe tarım müdürlüğüne müracaat ettik, belki bir tahlilini yaparlar diye. Acaba, bizim ölen hayvanlarımızın sudaki zehirden mi öldü, yoksa su seviyesinin düşmesinden mi öldü ? İlçe tarımdan geldiler ama herhangi bir tahlil yapmadılar. Biz merak ediyoruz, acaba bu ölen hayvanlarımız ölen balıklardan dolayımı, yoksa bir hastalıktan dolayımı öldü ? Bu ölümlerin araştırılmasını istiyoruz” dedi

HÜDA PAR İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Sımak ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Siverek’imize bağlı Divan Köyü ile alakalı büyükbaş hayvan ve gölette balık ölümleri ile ilgili bize bir bilgi ulaştı. Bizde iddiaları yerinde incelemek amacıyla Divan Köyü’ne geldik. Balıkların ölümüne dair izlere rastladık. Muhtarımızdan aldığımız bilgiye göre ise büyükbaş hayvanların öldüğü bilgisi var. Yetkililerden bu ölüm sebeplerinin araştırılmasını talep ediyoruz”

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ

MOBİL İÇİN VİDEO


Bu haber 4180 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü